Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Elkészült Győr-Moson-Sopron megye foglalkoztatási stratégiája
Elkészült Győr-Moson-Sopron megye foglalkoztatási stratégiájaGyőr, 2017. január 30., hétfő (MTI) - Elkészült Győr-Moson-Sopron megye foglalkoztatási stratégiája, amely a megyei fejlesztési
célokkal összhangban a munkaerőhiány csökkentését és az álláskeresők munkába állását segíti - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a megyei önkormányzat elnöke Győrben. Németh Zoltán részletezte: a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű álláskeresők, az életkoruk, iskolai végzettségük, egészségi állapotuk, nemzetiségi hovatartozásuk miatt elhelyezkedési nehézségekkel küzdők, a gyermekgondozásról, vagy ápolásból visszatérők elhelyezkedését hivatott támogatni a stratégia bérjellegű támogatással és szakmai képzésekkel.

A prioritások között elsősorban a hiányszakmák - lakatos, forgácsoló, hegesztő, gépésztechnikus, gépészmérnök, ápoló, logisztikus - iránti kereslet kielégítése áll, de ösztönöznék a munkaadókat munkavállalóik folyamatos képzésére is. A stratégia megvalósítására 2021-ig összesen 4,6 milliárd forint áll rendelkezésre a megyében, amiből a megyei önkormányzat 1,9 milliárd forinttal, a győri önkormányzat 1,8 milliárd forinttal, a soproni önkormányzat pedig 902 millió forinttal rendelkezik.

Németh Zoltán emlékeztetett, hogy a megyében 2014 júniusában 5600 álláskeresőt tartottak nyilván, tavaly júniusban pedig 3700-at. A képzettség hiánya miatti tartós munkanélküliség 0,6 százalékos. A belföldi migráció elvileg enyhíthetné a foglalkoztatásból eredő problémákat, de a magasabb lakhatási költségek ellene hatnak - fűzte hozzá. Győr-Moson-Sopron megyében 450 ezren élnek. A munkaerőpiac alakulását erősen határozza meg Bécs és Pozsony közelsége. A megyék egy főre jutó bruttó hazai termék szerinti rangsorában Győr-Moson-Sopron az első helyen áll: 2015-ben 4566 ezer forint volt, az országos átlagnál 32 százalékponttal több.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték