Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
open road fest

balaton sound

ukkandroll

volt fesztivál

ultra puszta

campus fesztivál

efott

b my lake

fezen

rockmaraton

sziget

strand fesztivál

szegedi ifjúsági napok

zorall sörolimpia

kaltenbach

ktn csongrád

eastfest

usacar

rockbalaton

MTI

NewikA magyar DJ, producer és rádiós műsorvezető karrierje 2006-ban indult. Az áttörést 2013-ban a “My Love” című zenéje hozta, mely a mai napig rádiós toplistákat vezet.
PROSECTURA1989-ben alakult, azóta is kurva jó zenekar. Erről tényleg kár lenne vitát nyitni. Ezt többen is megmondhatják, például az unokatesóm, meg a Sándor Krisztián, de ő most Angliában van, csak telefonon (ott is csak Viberen) tudja megerősíteni.

PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRAA Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált, mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a jelentős hazai zenei fesztiválok nagyszínpadára, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. Nem is csoda, hiszen már első nagylemezét is a legnevesebb amerikai ska kiadó, a Megalith Records jelentette meg. A sodró zene mellett a szövegre is érdemes figyelnünk, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt, vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, diszkrimináció elítélése.

Összekapcsolódik 2021-ig a Pannon-Fertő régió vízközműhálózataSopron, 2014. május 28., csütörtök (MTI; fotó: hir.ma) – A tervek szerint 2021-re összekapcsolódik a Pannon-Fertő régió vízközműhálózata, az erről szóló szándéknyilatkozatot Sopron önkormányzata, a Soproni Vízmű Zrt., valamint az Észak-Burgenladi és a Közép-Burgenlandi Vízművek képviselői csütörtökön sajtótájékoztatón írták alá.
DandyDandy az első lemezlovasi lépések óta több ezer megtett kilométerrel a háta mögött az éjszakában itthon és külföldön egyaránt a közönség kedvencévé vált az elmúlt közel 20 évben.
PÁL UTCAI FIÚKA Pál Utcai Fiúk egy magyar alternatív rockegyüttes. 1983 nyarán Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból. Az együttes alapítói (akik még ma is tagok): Leskovics Gábor (gitár, ének), Potondi Anikó (ének), valamint rajtuk kívül az együttes sikereinek részese a története során tagjai között zenélő több dobos, billentyűs, szaxofonos és gitáros.
OZONE MAMAAz Ozone Mama dinamikus és könnyen befogadható rockzenét játszik. Remek dalaik modern felfogásban adják vissza a késő hatvanas, kora hetvenes évek zenei- és érzésvilágát. Zenéjük egyedi, energikus, hazai és nemzetközi elismerést egyaránt kivívó, színpadi produkciójuk pedig az átlagból kiemelkedő, látványos. Angol nyelvű dalaikkal tökéletesen illeszkednek a fesztiválok line-up-jába.
Bárány AttilaBárány Attila a 80-as években már a lemezpultok mögött állt, első komoly munkáját a Panoráma Disco-ban kapta, Balatonalmádiban.
OCHO MACHOJó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray - ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg-Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és már bejárták országunk minden részét.
MARY POPKIDSA négy éves future pop zenekar olyan presztizsű klubokban koncertezett gyakran teltház előtt, mint az A38 vagy az Akvárium, de rendszeres vendégei például a VOLT fesztiválnak és a Fishing on Orfűnek is, a nagylemez mégis egészen idáig váratott magára. Állításuk szerint a zenekarból mindenki képzett zenész, vagy ninja, „főleg ninja”, teszi hozzá „a kölyöknek” becézett dobos, Halász Máté.
Holokauszt-emlékkiállítás nyílik SopronbanSopron, 2014. május 26., hétfő (MTI; fotó: www.ma.hu) - A város zsidó közösségének történetét és a holokauszt idején való meghurcoltatását felidéző kiállítás nyílik csütörtökön a soproni Ó- és Új-Zsinagógában - hangzott el az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.
Chris LawyerChris Lawyer pályafutása a 2007-ben elkészült “We gonna feel it” című számmal indult, amely olyan nevek érdeklődését keltette fel, mint Roger Sanchez vagy Bob Sinclar.
MAGASHEGYI UNDERGROUND...kezdetben volt a nyáj és volt a hegy, volt egy kapaszkodó és volt még egy pásztor a kutyájával a tóparti házban, egy lány akinek énekelt éjjel az ablakában. Egy másik, aki a vizet hordta fel a magashegyre a facsemetéknek minden reggel ment a tavaszlesre és alá és fölé ha emelkedett a nap, a hegy mindig érintetlen és természetes maradt. És városba mentek a vágyakkal simán, titokban tartják hogy a hegyük nincs Budán, se Mecsek se Csergő se Zemplén se Bakony, ott van a dalokban bennük van hallom, és látom a szelet is pajkosan nevet ha nincs dolga a szoknyáknál felkap egy követ és csiszolja, zsebébe dugja és rendre hajnalba fellopja őt Magashegyre....

Julia CarpenterJulia Carpenter mára Magyarország egyik legkeresettebb lemezlovasa lett. 2011-ben elnyerte az “év felfedezettje” díjat. Fellépője neves hazai fesztiváloknak, mint például Balaton Sound, Sziget Fesztivál, EFOTT és Hegyalja Fesztivál.
LUDMILLA Kevés olyan DJ van az országban, aki mindig jó bulit csinál: függetlenül attól, hogy egy konyhában zenél két bakeliten egy spontán házibulin vagy egy hatalmas arénában,
több ezer ember előtt, a hangulat mindig remek lesz. Valószínűleg már kitaláltátok, hogy Ludmilláról beszélünk. Szettjeiben főképp a breakbeat, breaks és electro számok
szoktak nagyobb szerepet kapni, de ezt nem is kell túlragoznunk, valószínűleg nincs olyan köztetek, aki nem hallotta még zenélni.