Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Múzeumok éjszakája - Programok a szerelem jegyében SopronbanSopron, 2016. június 19., vasárnap (MTI) - Idén a szerelem témaköre határozza meg a Soproni Múzeum programjait a Múzeumok éjszakáján. A június 25-i eseményen többek között romantikus koncert, erkélyjelenet, szerelmi zálogkészítés várja a résztvevőket.
TÖBB MINT SZÁZ FELLÉPŐ, DUPLA NAGYSZÍNPAD - TELJES A FEZEN PROGRAMJAA Fehérvár színpadra érkező Children of Bodommal, Yngwie J. Malmsteennel és a DIO Disciples-zel ismét teljes a nagyszínpadok névsora. Megvannak a Kert fellépői is, így most már az idei FEZEN minden zenés programja ismert.
Országos Polgárőr Nap SopronbanSopron, 2016. június 18. Pintér Sándor belügyminiszter (j2) és Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke (j) okleveleket ad át a XXII. Országos Polgárőr Napon a soproni Lővér kempingben 2016. június 18-án. MTI Fotó: Nyikos Péter
A rock és metál hadszíntér ütős bandái már a frontvonalon állnakJövő héten startol a Borsodi RockPart

Az utolsó puzzle-darab is a helyére került a fesztiválidei programjában: 9 külföldi rock/metál nagyágyúval és számos magyar zenekarral együtt várjuk június igazán zúzós utolsó hétvégéjét Balatonszemesen! 3 nap, 3 színpad, végtelen őrület 2016-ban is: Rock, Metal, Balaton, Borsodi RockPart’16!

NAPRENDSZEREK TALÁLKOZÁSAElkészült az EFOTT himnusza

Különleges zenei csemege és vízparti hangulat elkészült az EFOTT himnusza, amely a Margaret Island, Felcser Máté (Punnany Massif) és Jumo Daddy (Irie Maffia, Kelemen Kabátban) közreműködésével született. A zenészek fesztiválélményei ihlette dal a rendezvény sajtótájékoztatóján debütált, ahol egyéb extra produkciókról is lehullott a lepel.


RockPart FesztiválEgy fesztivál, amely egyesíti magában a rock- és metálkoncertek pörgését és a nyári Balaton varázsát. Egy fesztivál, ami pont annyit ígér, amennyit teljesít: zúzós-pörgős koncerteket esténként, a Balaton hűsítő habjait napközben, jó hangulattal, kedves és segítőkész személyzettel. A fesztivál helyszíne Balatonszemes, ahol a hely baráti hangulata remek táptalaj, ha pedig ehhez még hozzávesszük a teljesen korrekt árakat és a külföldi bandákkal spékelt felhozatalt, tényleg nem sok ellenkezni valónk marad.

Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivál a jóga világnapjánBudapest, 2016. június 16., csütörtök (MTI) - A jóga világnapja alkalmából országszerte több városban rendezi meg a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivált június 17. és 19. között az Indiai Nagykövetség. A programok között tánc- és zeneelőadások, indiai harcművészeti bemutatók, jógaórák és filmvetítések is lesznek.
Pénteken kezdődik a kisvárdai színházi fesztiválA kilenc napos előadássorozaton a Csíkszeredai Csíki Játékszín Hippolyt, a lakáj és Az imposztor, a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat a Fade out, a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház A lélek röpte, a budapesti Turay Ida Színház a Mágnás Miska, a nagyváradi Szigligeti Színház Az eset, valamint a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Komáromi Jókai Színház, a soproni Petőfi Színház, a mikházi Széllyes Sándor Csűrszínház, a győri Forrás Színház és a Pesti Magyar Színház koprodukciója az Őszi szonáta című darabokat mutatja be.
Kiállítás a 2015-ös érembiennálé díjazott művészeinek a munkáiból SopronbanSopron, 2016. június 15., szerda (MTI, fotó: erembiennale.hu) - Kiállítás nyílik a tavalyi, Országos Érembiennálé díjazott művészeinek az alkotásaiból június 19-én, Sopronban, a Lábasházban. Érmet most nem láthat a közönség, a kiállításon szobrok, órák és egyéb alkotások szerepelnek - emelte ki a tárlat rendezője, a Soproni Múzeum művészettörténésze az MTI-nek.
ÍGY VÉLEKEDIK A MUNKÁRÓL A Z GENERÁCIÓA külföldi munkát tervezők 20%-a nem beszél idegen nyelvet. Az új nemzedék felnőtt, és lassan beszivárog a munkaerőpiacra is. A vágyaik és az elvárásaik még merészebbek, mint az Y generációé voltak, és már a lojalitás is mást jelent a számukra: 70%-uk mindössze egy évig marad ugyanazon a munkahelyen – derül ki a Jófogás és a GKI közös kutatásából. A Z generációba azok tartoznak, akik 1995 után jöttek a világra. Ők az úgynevezett digitális bennszülöttek, számukra az internet, a mobiltelefon és a web 2.0 természetes dolgok, és mindez a tanulási szokásaikon is sokat változtatott: az információk gyors elérésevált lényegessé, és folyamatosan multitaskingolnak.

A rock katonái álltak színpadra az Open RoadFest-enRocktól zengett az Open Road Fest, ahol az Ossian a régi idők emlékére zenélt egy hatalmasat a The Sweet pedig felrobbantotta a nagyszínpadot. A tömény rock mellett motoros programokból sem volt hiány,sőt Magyarország legkiválóbb kaszkadőre Erdős Csaba bepillantást engedett a kulisszák mögé, délután pedig különleges vendégek érkeztek.
A Karthago beváltotta ígéretét az Open Road Fest nagyszínpadánAz Ivan and theParazol után a rock zene Harley Davidsonja, a Karthago hatalmasat zúzott a színpadon, ahova egy CrossBones is megérkezett a fináléra. A fesztivál második napja maga volt a tömör rock, és a vérpezsdítő izgalom: halálgömb, vezetett túrák és egy őszinte vallomás.
Kovács Ákos Nagyszínpad is lesz idén a Fishing on Orfű fesztiválonDe ez a Kovács Ákos nem zenél. Kovács Ákos Dadan a magyar könnyűzene egyik legismertebb menedzsere, ő intézte többek között a Heaven Street Seven, a Supernem, a Soerii & Poolek vagy a Mystery Gang ügyeit, mostanában a Blahalouisiana melett dolgozik. A Fishing on Orfű második nagyszínpadát (ami váltásban üzemel az elsővel, a nemrégiben szavazás útján elnevezett Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpaddal) a szervezők pedig róla nevezik el.


Álomautók és Varázsszavak Kowalsky meg a Vega-valA 15. jubileumi Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál programjai a szemet gyönyörködtető csodajárgányok és lélegzetelállító mutatványok mellett zenei fronton is hozzátesznek egy nagy adaggal a rock & roll életérzéshez. Esténként igazi „ereszdel a hajam” bulikkal fokozzák a hangulatot, és hozzák még közelebb az amerikai álmot augusztus első hétvégéjén a Monostori Erődben.
Rekordszámú motorossal indul az Open Road Fest!Gyönyörű motorok, mosolygó arcok, hosszú baráti ölelések, sátorállítás és tömérdek rock. Hivatalosan is elstartolt a Harley-Davidson Open Road Fest, ahol négy napig minden a szabadságról, bulizásról és motorozásról szól.