Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Gulyás: jövő tavasztól érezhetően csökkenek a devizahitelesek terheiSopron, 2014. október 4., szombat (MTI; fotó: kozpontban.hu) - Jövő év tavaszától érezhetően csökkennek a devizahitelesek terhei, miután a Kúria májusi döntésével megegyezően fogadta el az Országgyűlés a devizahiteles törvényt - mondta Gulyás Gergely szombaton Sopronban.
Lázár: 2018-ig elkészül az autóút Sopron és Csorna közöttSopron, 2014. október 3., péntek (MTI; fotó: kozpontban.hu) - Meg kell épülnie 2018-ig a Sopront Ausztriával és Csornával összekötő kétszer kétsávos autóútnak, mert a régió gazdaságának fejlődése így érhető el - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Sopronban.
Múzeumok őszi fesztiválja - Programok a Soproni MúzeumbanSopron, 2014. október 1., szerda (MTI; fotó: turizmus.sopron.hu) – Elsősorban középiskolás diákokat és egyetemi hallgatókat céloz a Soproni Múzeum november 9-ig tartó programsorozata, amelyet a Múzeumok őszi fesztiválja keretében rendeznek – mondta az intézmény kommunikációs munkatársa szerdán sajtótájékoztatón.
Becsey Zsolt: példamutató cég a GySEV Zrt.Sopron, 2014. szeptember 30., kedd (MTI; fotó: www.alon.hu) - Példamutató vállalat a GySEV Zrt. a fejlesztések terén, mert jól kalkuláltan és határidőre dolgozik - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára a vasúttársaság mintegy 770 millió forintból megvalósult közlekedésbiztonsági beruházásának záró konferenciáján kedden Sopronban.
Elkezdődött a soproni Várkerület felújításaSopron, 2014. szeptember 26., péntek (MTI; fotó: www.sopronikirandulas.hu) - Mintegy 770 millió forintból újul meg Sopronban a Várkerület, a felújítással nagyobb teret kapnak a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők - jelentette be a város polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.
Magyar tájképfestők alkotásaiból nyílik kiállítás SopronbanSopron, 2014. szeptember 25., csütörtök (MTI; fotó: akosbanki.blogspot.com) Munkácsy, Paál, Szinyei és tájképfestő kortársaik címmel a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből nyílik kiállítás szombaton Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Munkácsy termében – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Kutatók éjszakája - Programok Győr-Moson-Sopron megyébenSopron, 2014. szeptember 24., szerda (MTI; fotó: friss-hirek.hu) – Győrben az interaktivitás, Sopronban a fa és a hagyományok, Mosonmagyaróváron pedig a természet titkainak felfedezése áll a középpontban a kutatók éjszakája programjain, szeptember 26-án.
Jól halad a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház felújításaSopron, 2014. szeptember 22., hétfő (MTI; fotó: www.ma.hu) – Időarányosan halad a kivitelező a felújítással a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban, amelyben 2015 májusában már előadást fognak tartani – jelentette ki Fodor Tamás hétfőn, az építési terület bejárásán.
A kulturális örökség napjai - Népszerű a Soproni Múzeum történelmi programjaSopron, 2014. szeptember 21., vasárnap (MTI; fotó: friss-hirek.hu) - Népszerű a látogatók körében rendezett Polgári históriák című rendhagyó tárlatvezetés a Soproni Múzeum Storno Gyűjteményében, amelyet a kulturális örökség napjai alkalmából rendez a múzeum - tájékoztatta az MTI-t az intézmény kommunikációs munkatársa vasárnap.
Változatos programok a Soproni Petőfi Színház nyílt napjánSopron, 2014. szeptember 20., szombat (MTI; fotó: hirek.ma) – Népszerűnek bizonyult a Soproni Petőfi Színháznak a magyar dráma napja - szeptember 21. - alkalmából rendezett nyílt napja: a délelőtti látogatószám és a délutáni programokra regisztrált látogatók száma arról tanúskodik, hogy hozzávetőleg ezren lesznek a változatos programokon – tájékoztatta az MTI-t a színház sajtóreferense.
Nem a fejlesztésre, meglévő fogyasztóira koncentrál a Soproni ErőműSopron, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI; fotó: www.mnnsz.hu) - Igény esetén fejleszthető a mintegy 100 megawattnyi hő-, és hat megawattnyi elektromos energia termelésére alkalmas Soproni Erőmű - mondta a tulajdonos, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója a létesítmény fennállásának fél évszázados jubileuma alkalmából rendezett csütörtöki ünnepségen az MTI-nek.
A magyar dráma napja - Nyílt napot tartanak a Soproni Petőfi SzínházbanSopron, 2014. szeptember 17., szerda (MTI; fotó: fidelio.hu) – Fazekas Mihály, Petőfi Sándor és Rejtő Jenő hősei is életre kelnek szombaton a Soproni Petőfi Színház nyílt napján, amelyet második alkalommal rendeznek meg a magyar dráma napján - tájékoztatta az MTI-t a színház sajtóreferense.
Szájer: megpróbálnak visszakapaszkodni a múlt erőiSopron, 2014. szeptember 12., péntek (MTI; fotó: magyarhirlap.hu) - A mindennapi kérdések eldöntése mellett azért is nagy az önkormányzati választás tétje, mert "a múlt erői megpróbálnak visszakapaszkodni" - jelentette ki Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken Sopronban sajtótájékoztatón.
Tanévkezdés - Semjén: példát mutat a Nyugat-magyarországi EgyetemSopron, 2014. szeptember 9., kedd (MTI; MTI Fotó: Nyikos Péter) - Az egész ország számára irányt mutat, példát ad a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományból, tradícióból, hazaszeretetből - hangoztatta az intézmény keddi, soproni tanévnyitóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
Baleset az M1-esen - Elterelik a forgalmat NagyszentjánosnálSopron, 2014. szeptember 6., szombat (MTI; fotó: hungarokamion.hu) - Teljesen lezárták baleset miatt az M1-es autópályát Hegyeshalom irányában a 105-ös kilométernél, Nagyszentjánosnál, a Budapest felé vezető oldalon a külső, illetve a leállósávban lehet közlekedni – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton az MTI-t.