Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

A becsült ár kétszereséért, 10000 millió forintért kap új uszodát SopronAmiről már írtunk, hogy új uszoda épül. Látványos szakaszához érkezett a strandmedence újjáépítése: helyére került a légtartásos sátortető, amely az új fedett uszoda építése idején biztosítja majd az időjárástól független úszási lehetőséget. A Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházás munkálatai még nem zárultak le, de egy újabb fontos lépést történt az új uszoda irányába. Amint a fedett uszoda elkészül, akkor a sátortetőt elbontják és szabadtéri strandként lehet majd igénybe venni a medencéket. (Sopron like, fotó: Sopron like)
Alestorm és Ignite - újabb két név a FEZEN névsorrólSkót kalózmetál és kaliforniai punk-rock is lesz a 2019-es FEZEN Fesztiválon. Az Ignite és az Alestorm sem ismeretlen a fehérvári közönségnek, ráadásul mindkét zenekarnak van magyar kötődése is. A Téglás Zoli vezette IgniteJúlius 27-én, a Bodor Máté gitárossal felálló Alestorm július 26-án érkezik a FEZEN-re.


Közlekedők, figyelem!Közlekedők, figyelem! Forgalomcsillapító szigetek és gyalogátkelőhelyek kialakítása miatt félpályás útlezárás lesz hétfőtől a Halász utcában. A Petőfi iskola és a Halász utcai Tagóvoda előtti munkálatok várhatóan február végéig tartanak. (Sopron Like)
A nemzet csótánya távirányítóval faágyon osztja az észtA térdem - itt Siófokon - nagyon profi kezekbe került, dr. Majzik Ernő főorvos úr személyében, aki az ország egyik leghíresebb térd-dokija. Szuper ellátás!!!! (Nagy Ferenc)
UNG>EXIT>AMI2019.02.06. Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének igazgatójának, U. Nagy Gábornak a munkaviszonyát megszüntették. Tény, hogy előzetesen nem tájékoztattak bennünket. A folyamatról nem értesültünk, tehát valószínű, hogy ez egy gyors döntés volt. Szeretnénk kifejezni felháborodásunkat a kar felé és letenni a voksunkat U. Nagy Gábor és az AMI mellett. (UNG FOR PRINCIPAL)
U. Nagy Gábort kirúgtákSzeretném leszögezni, hogy nehéz összefoglalni a délután történéseit. Mivel rengeteg új információval találjuk szembe magunkat, tele ellentmondással, tények hiányában. (UNG for principal)
Sopron újra tüntetA Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet DIÁKJAI már a B épületben TÜNTETTEK:
-Negyedórás dobogás és “U nagyot vissza” kántálás!
-Körmenet a nagyegyetem B épületében
-Négyen képviselték a hallgatókat a dékàni hivatalban.
Szabadesésben a FideszA HVG azt írja, hogy a Medián januári felmérése szerint 3 hónap alatt több mint 500 ezer szimpatizáns ment el a Fidesztől. (hirklikk.hu, hvg.hu, fotó: Kisbenedek Attila)
Influenza - Maradnak az eddigi látogatási tilalmak a kórházakbanAz országos influenzajárvány miatt továbbra is fenntartják a látogatási tilalmakat a kórházak és ápolási intézetek.
Ez a legsötétebb időszak a rendszerváltozás utánA tavaly decemberi MTVA-s történésekben részt vevő országgyűlési képviselők közül hárman, Szél Bernadett, Hadházy Ákos, valamint Varju László is az ügyészségen tekintett be az feljelentések nyomán indult nyomozás irataiba. (mandiner.hu)
Részben szabad Magyarország a Freedom House szerint195 országot vizsgált meg idén is a Freedom House, felmérve a demokratikus rendszer állapotát ezekben az államokban. Noha már korábban is kapott súlyos kritikákat a magyar jogállamiság helyzete, egy év alatt tovább romlott a megítélésünk, hiszen korábbi, „szabad” besorolásunkat most először „részben szabadra” rontotta a nemzetközi jogvédő szervezetet. (index.hu)
A Czeglédy ügy kilenc vádlottja beismerte tettétNyilván ügyészségi sugallatra szabadulni akartak. (nyugat.hu, atv.hu)
Lemondott a fideszes médiaholding elnökeKérészéletű volt Varga István regnálása a kormánypárti sajtót tömörítő médiaholding élén. Varga hétfő este felhívta az MTI-t és bejelentette: lemond a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöki pozíciójáról. A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány az a fideszes ernyőszervezet, amelyhez november 28-án – pár kivételtől eltekintve – gyakorlatilag a teljes kormánymédia csatlakozott. (index.hu)


Influenza - Szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást a járvány miattMár szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást az országos influenzajárvány miatt; jelenleg 75 intézményben van érvényben látogatási tilalom.
Emelt fővel állok a bíróság elé - így reagált CzeglédyÍgy többé nem a leplezetlenül politikai érdekeket szolgáló ügyészség irányít, hanem a bíróság, és kiderülhet, van-e magyar jogállam – így kommentálta Czeglédy Csaba az ügyészség hétfői bejelentését, hogy végre elkészült a vádirat ellene és 20 társa ellen. (hvg.hu, Czeglédy Csaba, fotó: Isza Ferenc)