Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Czeglédy Csaba pert nyert LuxemburgbanMa hirdetett ítéletet az Európai Unió Bírósága Luxemburgban a Human Operator Zrt. kontra Magyar Állam (adóhatóság) ügyben, ahol hallgatóságként Czeglédy Csaba ügyvédei és párja ott voltak, a Magyar Államot nem képviselte senki. Azért büntette meg az adóhatóság Czeglédy Csaba által vezetett céget, mert 2015-ben jogtalanul igényelte vissza az áfát. Ez az egész év vonatkozásában 821 millió forintot jelent. (Czeglédy Csaba)
EvolúcióA kép szerintünk magáért beszél. fotó: István A, Vágó.
A magyar adófizetők fogják kifizetni az Elios lámpáitTöbb egymástól független magyar és uniós forrás egybehangzó állítása szerint a magyar kormány kiveszi a Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit. Azaz gyakorlatilag lemond az uniós finanszírozásról, reménytelennek ítélve, hogy meggyőzze Brüsszelt a projektek jogszerűségéről. Ez lényegében beismerése annak, hogy a Tiborcz István, foglalkozására nézve vő, érdekeltségébe tartozó cég törvénytelen, korrupt módon nyúlta le az uniós pénzt. (https://javorbenedek.blog.hu/2019/02/12/beismero_vallomas_elios-ugyben_a_kormany_visszavonja_az_unios_tamogatasi_kerelmet)
Képeslap Múzeum SOPRONKedves Olvasók, Nézelődők!

Terveink szerint idén májusban bemutatjuk a Képeslap Múzeum SOPRON anyagát. De sajnos az anyagi háttér még nem teljes hozzá, így kérem, hogy aki úgy gondolná, hogy ezt a képeslap kiállítást támogatná jelezze, vagy egyszerűen az adományát utalja az egyesületünk számlaszámára Sopron megjelöléssel. Cserébe annyit tudok ígérni, hogy a támogató nevét feltüntetjük a kiállítási lap alján. (Juhász Árpád)


Sopronban független polgármester lesz?Elég régóta tudósítunk a Republikon intézet eseményeiről, felméréseiről. Úgy gondoljuk, hogy az Európai Parlamenti választások vízválasztóak lehetnek. Már hónapok óta formálódik egyfajta együttműködés az ellenzék pártjai között a megyeszékhelyeken és
a nagyobb városokban. A cél, hogy az októberi önkormányzati választásokra egy polgármesterjelölt-kihívója legyen a Fidesznek. A Republikon Intézet friss elemzése és javaslata szerint a Fidesz nemcsak Budapesten, hanem a megyei jogú városok jelentős részében is legyőzhető. A hvg.hu által most bemutatott dokumentum egy lehetséges megoldást vázol fel. (hvg.hu, republikon.hu)
Orbán vs. KádárMagyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor évértékelőt tart a Várkert Bazárban. A teljes környéket lezárták, az épületet kordonnal zárták körbe. Orbán retteg a saját népétől. Ehhez képest Kádár János, akit ma divat lett pocskondiázni, bátran szóba áll az utca népével. Nem hiszed? Nézd meg a képet!
U. Nagy Gábor levele a soproni Alkalmazott Művészeti Intézet helyzetéről"...ígéretek folyamatos inflálódásával szembesültünk a tavalyi évben, kezdve a kari vezetés ellenérdekeltségre utaló döntéseivel, a Kari Tanács intézményét megkérdőjelező gyakorlatával, a „minőségi oktatás” és a „kari szinergiák” fogalmainak kiüresedésével..." U.Nagy Gábor összefoglalója az Intézet napjainkban kialakult helyzetéről.
AZ A NAP A TENGERPARTON(OnChesil Beach)
Színes, angol romantikus dráma

Játékidő: 110 perc
Rendező: DominicCooke
Főszereplők: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Samuel West, Adrian Scarborough
Író: Ian McEwan
Producer: Elizabeth Karlsen
Operatőr: SeanBobbitt
Zene: Dan Jones

Új albummal tér vissza a DreamTheater a FEZEN-reVisszatér a FEZEN-re a DreamTheater. Nyolc évvel ezelötti koncertje után új albummal, és természetesen a legnagyobb klasszikusokkal érkezik július 25-én Székesfehérvárra a progresszív metal amerikai óriása. Hamarosan további fellépőkkel is jelentkezik a fesztivál.


Fél tucat hazai - tovább bővült az idei FEZEN fellépőlistájaHazai fellépőkkel folytatja a névsorolást a FEZEN. Az idei fesztiválra érkezik az Alvin és a Mókusok, a Kalapács, az Apey&thePea, valamint a Welhello, a Follow The Flow és a BSW is. A FEZEN-t ezúttal is Magyarország első amerikaifoci-pályája, a székesfehérvári FirstField körül rendezik július 24-27. között.
Nyilatkozat  Soproni AMI - U. Nagy Gábor ügyébenA Magyar Építőművészek Szövetségének elnöksége aggodalommal figyeli a Soproni (korábbi nevén Nyugat-magyarországi) Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete körül kibontakozó eseményeket. Az AMI oktatási tevékenysége az elmúlt évtizedekben a magyar művészeti oktatás értékes elemévé vált. (A MÉSZ ELNÖKSÉGE, fotó: UNG for principal)
Tiltakozó nyilatkozatTiltakozó nyilatkozatot fogalmaztak meg neves építészek U. Nagy Gábor SOE SKK AMI intézetigazgató azonnali elmozdítása miatt. (UNG for principal)
A becsült ár kétszereséért, 10000 millió forintért kap új uszodát SopronAmiről már írtunk, hogy új uszoda épül. Látványos szakaszához érkezett a strandmedence újjáépítése: helyére került a légtartásos sátortető, amely az új fedett uszoda építése idején biztosítja majd az időjárástól független úszási lehetőséget. A Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházás munkálatai még nem zárultak le, de egy újabb fontos lépést történt az új uszoda irányába. Amint a fedett uszoda elkészül, akkor a sátortetőt elbontják és szabadtéri strandként lehet majd igénybe venni a medencéket. (Sopron like, fotó: Sopron like)
Alestorm és Ignite - újabb két név a FEZEN névsorrólSkót kalózmetál és kaliforniai punk-rock is lesz a 2019-es FEZEN Fesztiválon. Az Ignite és az Alestorm sem ismeretlen a fehérvári közönségnek, ráadásul mindkét zenekarnak van magyar kötődése is. A Téglás Zoli vezette IgniteJúlius 27-én, a Bodor Máté gitárossal felálló Alestorm július 26-án érkezik a FEZEN-re.