Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Sietett az ügyészség Czeglédy ügybenA Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon vádat emelt a Szegedi Törvényszék előtt dr. Czeglédy Csabával és 20 társával szemben. (ugyeszseg.hu)
Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztás első fordulójátA párbeszédes Karácsony Gergely legyőzte a szocialista Horváth Csabát, és ezzel ő lett az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös jelöltje a főpolgármester-választáson. (444.hu)
Szájer szerint Magyarországon nincs cenzúraSzájer József, a Fidesz EP-képviselője interjút adott a Magyar Időknek. Ebben beszél arról, hogy szerinte az ellenzéki képviselők a hazájuk ellen harcolnak az Európai Parlamentben, csak tévképzet, hogy nagyok lettek volna a decemberi tüntetések, és nem győzi hangsúlyozni, hogy a Fidesz a magyarokért küzd az EP-ben, a kelet-európai térség pedig már a kontinens gazdasági motorja. (444.hu, Fotó: Genevieve ENGEL/© European Union 2018 - Source : EP)
Rendkívüli kongresszust tart a JobbikRendkívüli kongresszust tart a párt újabb számvevőszéki büntetése miatt a Jobbik - jelentette be pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Sneider Tamás elnök.
A Fidesz nem bír magával: megint a korrupció mellett szavazott az EP-benElsöprő többséggel fogadta el az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése tegnap az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelméről és a csalások megelőzéséről szóló, egyébként a kereszténydemokrata néppárti frakció egyik alelnöke által készített Marinescu-jelentést. A dokumentum támogatja és sürgeti a közös Európai Ügyészség felállítását, az unió költségvetését érintő csalások elleni szigorúbb fellépést, valamint a közbeszerzések rendszerének átláthatóbbá tételét. Az európai néppárt tagjai közül egyedül a Fidesz képviselői voltak azok, akik tartózkodtak a voksolásnál, vagyis nem támogatták a jelentés elfogadását. Az orbáni rezsimet kiszolgáló fideszes EP-képviselők ezzel ismét beismerték, hogy a csalások, az uniós pénzek lenyúlása és a korrupció oldalán állnak. Egyedüli kivétel Járóka Lívia volt, aki támogatta a dokumentumot; a rangidős Szájer József pedig – ahogy a rázós ügyekben mindig nagy bátran szokta – ezúttal sem nyomott gombot. (Ujhelyi István, Fotó: Genevieve ENGEL/© European Union 2018 - Source : EP)
Nemzeti rácsosSzolgálati közlemény azoknak, akik az MTVA épületébe jönnének mostanában: a főbejárat le van zárva (atyaég, megjelent két ellenzéki képviselő). Ahogy a recepcióra megérkezett Hadházy Ákos és Szél Bernadett, azonnal zártak mindent...Rácsot is...pedig csak HPD-vel szeretnének találkozni és megtudni azt, hogy mi annak az oka, hogy a migrációról lehet közérdekű közlemény, a korrupcióról nem. Soros lehet hirdetésben, Mészáros és Orbán meg nem. (Hadházy Ákos)

NEM ZÁRKÓZIK EL NEMÉNY ANDRÁS POLGÁRMESTER-JELÖLTSÉGÉTŐL A JOBBIK SZOMBATHELYENFolyamatosak az egyeztetések a párt és a baloldali összefogás között, végleges döntés azonban még nincsen. A 24.hu egy cikket jelentetett meg azzal kapcsolatban, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón jelentik be a baloldali összefogás jelöltjeit az őszi önkormányzati választásokra. (ugytudjuk.hu)

Szanyi Tibi és az életműdíjTegnap Bécsben átvette az egyik legjelentősebb európai társadalmi-gazdasági életműdíjat Szanyi Tibor! (Szanyi Tibor)
Arrivederci cölöpházakAhogy többé már nem láthatjuk a fertőtákosi partot. Az utolsó képek egyike a még álló nádtetős cölöpházakról a Fertő tónál. (fotó: Sulics Boglárka)
Gyűjtés indult az áldozat családjánakEgy 47 éves négygyermekes veszprémi családapa a szerdai kollégiumtűz áldozata. A Magyarországi Református Egyház minden lelki és anyagi segítséget megad hozzátartozóinak.
Ady EndreAdy Endre, teljes nevén: diósadi Ady András Endre (Érmindszent, 1877. november 22. – Budapest, Terézváros, 1919. január 27.) a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. A műveltségről, irodalomról írt cikkei a fejlődést és a haladást sürgetik. Költészetének témái az emberi lét minden jelentős területére kiterjednek.
SC Sopron - ASK Kohfidisch 7-1 (3-0)A felnőtt csapat ma játszotta harmadik felkészülési mérkőzését. Ezúttal az osztrák ASK Kohfidisch volt az ellenfél. A találkozó első félideje 3-0-as hazai vezetéssel ért véget. A második félidőben még tovább növelték előnyüket, a mérkőzés pedig 7-1-es hazai győzelemmel zárult. (SC Sopron)
Ma 30. SportgálaMa 30. Sportgála! Az Ocho Macho mellett, a már jól ismert Sopron Táncegyüttes és a Dirty Dance Sopron csapata a Dirty LED Light Crew is fellép! Az ingyenes rendezvényre várunk mindenkit szeretettel, köszöntsük együtt Sopron legsikeresebb sportolóit! (Sportfelügyelet Sopron)
A MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT VS. ÁSZ A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel. A választási kampány költségeire vonatkozó korlátozás betartása tekintetében nem volt átlátható és elszámoltatható. A tiltott támogatásra vonatkozó finanszírozási tilalmak betartása nem volt átlátható és elszámoltatható - írja az ÁSZ közleménye.
Nincsenek rossz érzései Szegeddel kapcsolatosan CzeglédynekNincsenek rossz érzései Szegeddel kapcsolatosan Czeglédy Csabának. Pedig a szombathelyi ügyvéd másfél évet töltött előzetes letartóztatásban a napfény városában. Czeglédyt, aki otthon baloldali önkormányzati képviselő volt, és több ügyben képviselte Gyurcsány Ferencet, többmilliárdos költségvetési csalással vádolta meg az ügyészség. Újabban kiderült, hogy már csak felbujtás a vád, nem pedig bűncselekmény elkövetése. Czeglédyről sokféle híresztelés jelent meg a kormányközeli sajtóban, ezért most sorra nyeri a sajtópereket. A múlt héten a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Szabó Bálintot és a Pesti Srácok újságíróit hívta perbe rágalmazásért. Szabó nem jelent meg a tárgyaláson. Czeglédy viszont interjút adott a Szeged Televíziónak. (Szeged Televízió)