Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Továbbra is Vidnyánszky Attila vezeti a Magyar Teátrumi TársaságotBudapest, 2018. december 10., hétfő (MTI, fotó: soproniszinhaz.hu) - Továbbra is Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója vezeti a Magyar Teátrumi Társaságot (MTT). Erről hétfői budapesti tisztújító közgyűlésén döntött az MTT tagsága.
Bródy János - Ezek ugyanazokAhogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
Megkezdődött a népmesemondó-versenyek tanulságairól szóló konferenciaBudapest, 2018. december 1., szombat (MTI) - Megkezdődött a Népmesemondó-versenyek tanulságai című konferencia szombaton a budapesti Hagyományok Házában.
Reigl Judit festőművész fekete-fehér művei BudapestenBudapest, 2018. november 29., csütörtök (MTI) - Reigl Judit, a Franciaországban élő, világhírű magyar festőművész fekete-fehér kollázsait, tus papírmunkáit és olajfestményeit mutatja be az a kiállítás, amely A Fekete is egy Szín címmel péntektől látható Budapesten, a Kálmán Makláry Fine Arts galériában.
Kihirdették a váci Kaleidoszkóp VersFesztivál nyerteseitBudapest, 2018. november 26., hétfő (MTI) - Hunyadkürti György, a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze kapta a színészi díjat, versszínházi kategóriában Borbély Sándort (Karinthy Színház: Az apostol) díjazták a vasárnap véget ért váci Kaleidoszkóp VersFesztiválon.
Megkezdődött a 18. Kaleidoszkóp VersfesztiválBudapest, 2018. november 22., csütörtök (MTI) - A Kiss Kata zenekar Magyarból jeles című koncertje nyitja az idei, a 18. Kaleidoszkóp VersFesztivált Vácon. A rendezvényen versmondás, színházi előadások, koncertek, filmvetítés és étteremszínház is várja a közönséget vasárnapig.
MMA-közgyűlés - Tiszteletbeli taggá választották Helmuth Rilling karmestertBudapest, 2018. november 22., csütörtök (MTI) - Tiszteletbeli taggá választotta Helmuth Rilling karmestert a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlése csütörtökön a Pesti Vigadóban.
Ma kezdődik a Kaleidoszkóp VersFesztiválBudapest, 2018. november 22., csütörtök (MTI) - Ma kezdődik a 2018-as Kaleidoszkóp VersFesztivál Vácon, a rendezvényen vasárnapig versmondás, színházi előadások, koncertek, filmvetítés és étteremszínház is várja a közönséget.
Kaláka 50: egy éven át zajlanak az eseményekBudapest, 2018. november 20., kedd (MTI) - Egy egész éven át tartó eseménysorozattal ünnepli fennállása 50. évfordulóját a Kaláka együttes. A jövő novemberig tartó időszakban lesznek magyar fellépések és fesztiválok, külföldi turnék és új lemez is, a záróesemény jövő novemberben egy dupla Müpa-koncert.
Rolla János a Szent Márton-díj idei kitüntetettjePannonhalma, 2018. november 16., péntek (MTI) - Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmestere kapta pénteken a Pannonhalmi Főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok általa alapított Szent Márton-díjat - tájékoztatta a főapátság az MTI-t.
Öt bemutatóval készül a 2018/2019-es évadra a Zentai Magyar KamaraszínházMarkovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti: Belgrád, 2018. október 31., szerda (MTI) - Öt bemutatót láthat a közönség a Zentai Magyar Kamaraszínházban a 2018/2019-es évadban, ezek közül az elsőt, egy eredeti rockoperát már be is mutattak a város napján - közölte Wischer Johann, a teátrum igazgatója szerdán az MTI-vel.
Wass Albert: Nagyapám tanítása- Idefigyelj, mondta komoran -, ha egyszer megígérted valakinek, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszel, és nem vagy ott időben, csak két mentséged lehet: meghaltál, vagy olyan beteg vagy, hogy mozdulni se tudsz! Hogy nem haltál meg, azt látom. Nos, mi a betegség, hadd hívjam a doktort?! Elmondtam neki szorongva ott a sötétben, hogy mi történt. Nagyapám szó nélkül végighallgatott. Mikor aztán kifogytam a szóból, megszólalt. Súlyos, lassú beszéddel.

A SÓHAJOK RENDEZŐJE ELFÁRADT, DE HOLLYWOOD NEM ERESZTINovemberben érkezik hozzánk a kultikus mesehorror. A kultfilmmé vált 1977-es Dario Argento-mű újragondolása nemcsak a szereplőkre rótt óriási feladatot és követelt meg hosszas előzetes felkészülést, hanem magának a rendezőnek is feladta a leckét. Luca Guadagnino négy hónappal a Szólíts a neveden című alkotása után – amelyért Oscar-jelölést is kapott – kezdett bele a Sóhajok (Suspiria) forgatásába, elkészülte óta pedig folyamatos résztvevője a legnívósabb filmes eseményeknek. Guadagnino elmondása szerint erősen fogynak energiatartalékai – szíve szerint azonnal nyugdíjba vonulna, 47 évesen, valamelyik családtagjára hagyva a rendezést.


Megalakult a Magyarpolányi PajtaszínházVeszprém, 2018. október 18., csütörtök (MTI, fotó: Soproni Petőfi Színház) - Egész évben működő befogadó színház alakult Magyarpolányban. A Pajtaszínház első előadása jövő hétfőn lesz - tájékoztatta az MTI-t a színház igazgatója.
Felújították a Zeneakadémia egyedülálló orgonájátBudapest, 2018. október 16., kedd (MTI, fotó: prokultura.hu) - Felújították és eredeti helyére visszaállították a Zeneakadémia egyedülálló orgonáját, amelyet 1967 óta nem hallhatott a közönség. A különleges hangszert ünnepi koncerten avatják fel október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján - mondta el Vigh Andrea, az intézmény rektora az MTI-nek.