Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
szegedi ifjúsági napok

zorall sörolimpia

MTI

A Depeche Mode összes kislemeze megjelenik vinylenBudapest, 2018. június 22., péntek (MTI) - Minden eddigi Depeche Mode-kislemez megjelenik a jövőben vinylen. A sorozat augusztus 31-én indul az első DM-albumhoz, az 1981-ben kiadott Speak & Spellhez kapcsolódó 12" Singles anyaggal, ezt követi A Broken Frame - The 12" Singles.
Megjelent magyarul Bruce Dickinson önéletrajzi könyveBudapest, 2018. június 20., szerda (MTI) - Megjelent magyarul Bruce Dickinsonnak, a heavy metál zene egyik óriása, az Iron Maiden frontemberének önéletrajzi könyve.
Szabadtéri vetítéseket és tábort is szervez nyáron a filmalapBudapest, 2018. június 11., hétfő (MTI) - Fesztiválokon és szabadtéri mozikban is láthatók lesznek a Filmalap Filmarchívum Igazgatóság által felújított magyar filmek, az iskolás korosztály pedig a Vetítő nyári táborban ismerkedhet a mozi világával.
A komédia kapja a főszerepet a Soproni Petőfi Színház jövő évadának műsorábanSopron, 2018. március 27., kedd (MTI, fotó: Sopron Petőfi Színház) - A komédia kapja a főszerepet a Soproni Petőfi Színház 2018-2019-es évadának műsorában, amelyben tizenöt premiert tartanak - tájékoztatta a teátrum kedden az MTI-t.
Celldömölki társulat nyerte a harmadik Komlói Amatőr Színházi Fesztivál fődíjátPécs, 2017. június 18., vasárnap (MTI) - A celldömölki Soltis Lajos Színház nyerte a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a vasárnap délutáni díjkiosztót követően az MTI-t.
Hoppál Péter: 40 milliárddal több forrás jut jövőre a kultúráraKomló, 2017. június 15., csütörtök (MTI) - Negyven milliárd forinttal több forrás jut 2018-ban a kultúrára - jelentette ki a területért felelős államtitkár a jövő évi költségvetés csütörtöki végszavazását követően a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) megnyitóján.
Több mint tizenhatezer néző a szegedi bábszínház előadásainSzeged, 2017. június 14., szerda (MTI) - Több mint tizenhatezer néző látta a szegedi Kövér Béla Bábszínház előadásait a 2016/2017-es évadban.
Változatos programok a hatvanadik Soproni Ünnepi HetekenFertőrákos, 2017. június 7., szerda (MTI) - Szabadtéri és színházi koncertek, előadások, valamint kiállítások és gyermekprogramok is szerepelnek a hatvanadik Soproni Ünnepi Hetek programjában, amely június 16-án kezdődik és őszig tart. A programsorozat előtt egy nappal, június 15-én indul a szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban, ahol elsőként Elton John-Tim Rice Aida című musicaljét láthatják a nézők.
Zenés évadot hirdetett a Soproni Petőfi SzínházSopron, 2017. április 7., péntek (MTI) - Zenés évadot hirdetett a 2017-2018-as színházi évadra a Soproni Petőfi Színház. Tizennégy darabot mutatnak be, tíz nagyszínházi és négy kamaraszínházi előadást - mondta a teátrum igazgató-főrendezője pénteken sajtótájékoztatón Sopronban.
Először tartott a határon túl közgyűlést a Magyar Teátrumi TársaságZenta, 2017. április 3., hétfő (MTI) - Főként az előadóművészeti törvény módosításáról, a színházi befogadó intézmények tevékenységéről, az idei tervekről és stratégiai intézkedésekről volt szó hétfőn a Magyar Teátrumi Társaság közgyűlésén, amelyet első alkalommal tartottak a határon túl, a vajdasági Zentán.
Barokk témákból nyílik tárlat a 150 éves Soproni MúzeumbanSopron, 2017. március 31., péntek (MTI) - A Soproni Múzeum metszet- és festményanyagából válogat az a kiállítás, amely szombattól látogatható a Lábasházban. A Barokk témák (XVI-XVIII. század) című időszaki tárlattal az idén 150 éves intézményt köszöntik.
Országos turnéra indul a Muzsikás együttesBudapest, 2017. március 30., csütörtök (MTI) - Országos turnéra indul a Muzsikás együttes Fülei Balázs zongoraművésszel, április 7. és június 30. között 15 városban adnak koncertet.
Zalában több program lesz a népi kézműves alkotóházak és műhelygalériák hétvégéjénZalaegerszeg, 2017. március 29., szerda (MTI) - Zala megyében színes programkínálattal, mesterség-bemutatókkal, kiállításokkal, előadásokkal várják a látogatókat a népi kézműves alkotóházak és műhelygalériák hétvégéjén.
Március 15. - Kossuth-díj - Nagy-Kálózy Eszter színművészBudapest, 2017. március 15., szerda (MTI) - Szakmai életemben az öröm volt meghatározó, sok lehetőséget kaptam a pályán - mondta az MTI-nek Nagy-Kálózy Eszter színművész, aki szerdán Kossuth-díjat vehetett át a Parlamentben.
Új programokkal folytatódik a Mozaik MúzeumtúraBudapest, 2017. március 13., hétfő (MTI) - Új programokkal folytatódik a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezés, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban.