Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Megalakult a Magyarpolányi PajtaszínházVeszprém, 2018. október 18., csütörtök (MTI, fotó: Soproni Petőfi Színház) - Egész évben működő befogadó színház alakult Magyarpolányban. A Pajtaszínház első előadása jövő hétfőn lesz - tájékoztatta az MTI-t a színház igazgatója.
Felújították a Zeneakadémia egyedülálló orgonájátBudapest, 2018. október 16., kedd (MTI, fotó: prokultura.hu) - Felújították és eredeti helyére visszaállították a Zeneakadémia egyedülálló orgonáját, amelyet 1967 óta nem hallhatott a közönség. A különleges hangszert ünnepi koncerten avatják fel október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján - mondta el Vigh Andrea, az intézmény rektora az MTI-nek.
Több mint negyven előadást tartanak a fertőrákosi barlangszínházbanSopron, 2018. október 12., péntek (MTI, fotó: fertorakosikofejto.hu) - Több mint negyven előadást tartanak jövő nyáron a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban, ahová mintegy harmincezer nézőt várnak - hangzott el a programokat bemutató sajtótájékoztatón pénteken Sopronban.
Egy Spanyolországgal foglalkozó családregény kapja az idén a Német KönyvdíjatBerlin, 2018. október 8., hétfő (MTI) - A kortárs német irodalom fiatal nemzedékének legnagyobb alkotói között számon tartott Inger-Maria Mahlke Spanyolországgal foglalkozó családregénye, az Archipel (Szigetcsoport) kapja idén a német nyelvterület egyik legrangosabb irodalmi elismerését, a Német Könyvdíjat - jelentették be hétfő este Frankfurtban.
Hajtól SzívigA Halott Pénz 2004 óta működő, többszörös Fonogram díjas magyar hiphopformáció. Eredetileg a Halott Pénz Marsalkó Dávid szólóprojektje volt, 2013-ban lett belőle hét fős - többnyire akusztikus - zenekar többféle műfaj keveredéseinek stílusjegyeivel. (fotó: Tóth Zsombor)
A HARLEY-DAVIDSON FELTURBÓZZA STRATÉGIÁJÁT EGY ÚJ VILÁGMÉRETŰ MOTOROS-GENERÁCIÓ LÉTREHOZÁSÁRAA Harley-Davidson ismertette. A Harley-Davidson új utakat hódít meg” elnevezésű, 2022-ig terjedő növekedési tervét, melynek célja, hogy még többen tapasztalják meg azt az életörömöt, amelyet csak egy motor nyergében ülve érezhetnek.
Átadták a Magyar Formatervezési DíjakatBudapest, 2018. október 4., csütörtök (MTI) - Tizenegy projekt nyerte el 2018-ban a Magyar Formatervezési Díjat, amelyet a Design Hét csütörtöki budapesti megnyitóján adtak át. A díjazott munkák között van mobil szívdiagnosztikai eszköz, karszék, nyomdagép, textilkollekció, hátizsák, valamint arculat és plakátsorozat is.
Három múzeum kapott múzeumpedagógiai nívódíjatSzolnok, 2018. október 1., hétfő (MTI, turizmus.gyor.hu) - A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Tatabányai Múzeum -Bányászati Múzeum és Ipari Skanzen, valamint a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum programjait ismerték el Múzeumpedagógiai nívódíjjal hétfőn Szolnokon, a 622 programot és csaknem 1500 eseményt felvonultató Múzeumok Őszi Fesztiváljának nyitóprogramjaként megrendezett 16. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.
OS  Az Ars Sacra Alapítvány közleményeBudapest, 2018. szeptember 27., csütörtök (OS) - Idén is megrendezésre került a szent művészetek fesztiválja, az Ars Sacra Fesztivál. A rendezvény közel 600 programmal várta szeptember 15. és 23. között az érdeklődőket.
Népművészet Mestere - Csapó Frigyesné hímzőMosonmagyaróvár, 2018. szeptember 26. A Népművészet Mestere díjjal idén kitüntetett Csapó Frigyesné hímző hímez mosonmagyaróvári otthonában 2018. szeptember 26-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Népművészet Mestere - Csapó Frigyesné hímzőMosonmagyaróvár, 2018. szeptember 26. A Népművészet Mestere díjjal idén kitüntetett Csapó Frigyesné hímző hímez mosonmagyaróvári otthonában 2018. szeptember 26-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
A Szigetköz autodidakta festője és fotósaJuhász Máté autodidakta festővel és fotóssal beszélgettünk a festészetről, fotózásról és még sok minden egyébről.

Mióta festesz és fotózol?
Nagyjából három éve festettem az első képem vászonra. Kicsit korábban öt éve kezdtem el fotózni.

Történelmi dokumentumfilmek készítésére 105 millió forint pályázható a médiatanácsnálBudapest, 2018. szeptember 20., csütörtök (MTI) - Történelmi dokumentumfilmek készítésére 105 millió forintot különített el a médiatanács, a pályázatra 50-52 perces önálló alkotások terveivel lehet jelentkezni - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
Kárpátaljai festők alkotásaiból nyílt kiállítás GyőrbenGyőr, 2018. szeptember 19., szerda (MTI) - Tizennégy kortárs kárpátaljai festőművész huszonnégy alkotásából nyílt időszaki tárlat Győr legújabb kiállítóhelyén, az Újvárosi Közösségi és Kiállítótérben szerdán.


A középfutamokkal és a döntőkkel folytatódik ma a Nemzeti VágtaBudapest, 2018. szeptember 16., vasárnap (MTI, fotó: vagta.hu) - A különböző versenyszámok középfutamaival, lovas bemutatókkal, valamint a döntőkkel folytatódik ma a 11. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán.