Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
volt fesztivál

balaton sound

fezen

strand fesztivál

alterába fesztivál

Rockmaraton

efott

ktn csongrád

szegedi ifjúsági napok

b my lake

east fest

campus fesztivál

usacar

veréb fesztivál

sziget

MTI

Celldömölki társulat nyerte a harmadik Komlói Amatőr Színházi Fesztivál fődíjátPécs, 2017. június 18., vasárnap (MTI) - A celldömölki Soltis Lajos Színház nyerte a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a vasárnap délutáni díjkiosztót követően az MTI-t.
Hoppál Péter: 40 milliárddal több forrás jut jövőre a kultúráraKomló, 2017. június 15., csütörtök (MTI) - Negyven milliárd forinttal több forrás jut 2018-ban a kultúrára - jelentette ki a területért felelős államtitkár a jövő évi költségvetés csütörtöki végszavazását követően a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) megnyitóján.
Több mint tizenhatezer néző a szegedi bábszínház előadásainSzeged, 2017. június 14., szerda (MTI) - Több mint tizenhatezer néző látta a szegedi Kövér Béla Bábszínház előadásait a 2016/2017-es évadban.
Változatos programok a hatvanadik Soproni Ünnepi HetekenFertőrákos, 2017. június 7., szerda (MTI) - Szabadtéri és színházi koncertek, előadások, valamint kiállítások és gyermekprogramok is szerepelnek a hatvanadik Soproni Ünnepi Hetek programjában, amely június 16-án kezdődik és őszig tart. A programsorozat előtt egy nappal, június 15-én indul a szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban, ahol elsőként Elton John-Tim Rice Aida című musicaljét láthatják a nézők.
Zenés évadot hirdetett a Soproni Petőfi SzínházSopron, 2017. április 7., péntek (MTI) - Zenés évadot hirdetett a 2017-2018-as színházi évadra a Soproni Petőfi Színház. Tizennégy darabot mutatnak be, tíz nagyszínházi és négy kamaraszínházi előadást - mondta a teátrum igazgató-főrendezője pénteken sajtótájékoztatón Sopronban.
Először tartott a határon túl közgyűlést a Magyar Teátrumi TársaságZenta, 2017. április 3., hétfő (MTI) - Főként az előadóművészeti törvény módosításáról, a színházi befogadó intézmények tevékenységéről, az idei tervekről és stratégiai intézkedésekről volt szó hétfőn a Magyar Teátrumi Társaság közgyűlésén, amelyet első alkalommal tartottak a határon túl, a vajdasági Zentán.
Barokk témákból nyílik tárlat a 150 éves Soproni MúzeumbanSopron, 2017. március 31., péntek (MTI) - A Soproni Múzeum metszet- és festményanyagából válogat az a kiállítás, amely szombattól látogatható a Lábasházban. A Barokk témák (XVI-XVIII. század) című időszaki tárlattal az idén 150 éves intézményt köszöntik.
Országos turnéra indul a Muzsikás együttesBudapest, 2017. március 30., csütörtök (MTI) - Országos turnéra indul a Muzsikás együttes Fülei Balázs zongoraművésszel, április 7. és június 30. között 15 városban adnak koncertet.
Zalában több program lesz a népi kézműves alkotóházak és műhelygalériák hétvégéjénZalaegerszeg, 2017. március 29., szerda (MTI) - Zala megyében színes programkínálattal, mesterség-bemutatókkal, kiállításokkal, előadásokkal várják a látogatókat a népi kézműves alkotóházak és műhelygalériák hétvégéjén.
Március 15. - Kossuth-díj - Nagy-Kálózy Eszter színművészBudapest, 2017. március 15., szerda (MTI) - Szakmai életemben az öröm volt meghatározó, sok lehetőséget kaptam a pályán - mondta az MTI-nek Nagy-Kálózy Eszter színművész, aki szerdán Kossuth-díjat vehetett át a Parlamentben.
Új programokkal folytatódik a Mozaik MúzeumtúraBudapest, 2017. március 13., hétfő (MTI) - Új programokkal folytatódik a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezés, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban.
- A Dal 2017 - Pápai Joci nyert az Origo című dallalBudapest, 2017. február 18., szombat (MTI) - Pápai Joci és az Origo című dal nyerte A Dal 2017 című showműsort szombaton Budapesten.
A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőbe jutott a Kállay Saunders Band a Seventeen című dallal, Kanizsa Gina a Fall Like Rainnel, a Leander Kills az Élet című számmal, Pápai Joci az Origo című szerzeménnyel, Radics Gigi See It Through című dalával, a Soulwave a Kalandorral, Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi a Hosszú időkkel, valamint Zävodi + Berkes Olivér a #háttérzaj című dallal.
Idén is átadják a Petőfi Zenei DíjakatBudapest, 2017. január 27., péntek (MTI) - Idén ismét átadják a Petőfi Zenei Díjakat, ezúttal a jubileumi soproni Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján, június 26-án, hazai és világsztárok közreműködésével.
Pénteken tartják az Ádámok és Évák ünnepe gálaestjét a Nemzeti SzínházbanBudapest, 2017. január 26., csütörtök (MTI) - Pénteken tartják az Ádámok és Évák ünnepe gálaestjét a Nemzeti Színházban: a magyar kultúra napjához kapcsolódva a teátrumba diákszínjátszók érkeznek, akik díszelőadás keretében mutatják be munkájuk eredményét. A játék szervezője, a díszelőadás rendezője Rubold Ödön színművész.
A magyar kultúra napja - Programok a fertődi Esterházy-kastélybanSopron, 2017. január 20., péntek (MTI) - Az Esterházy-családnak és a fertődi Esterházy-kastélynak a magyar kultúrához és közművelődéshez való viszonyát mutatják be tematikus tárlatvezetéseken vasárnap 10 és 16 óra között - tájékoztatta a kastély-komplexumot fenntartó Nistema Kft. az MTI-t.