Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Meghalt Keith Flint, a Prodigy énekeseMeghalt 49 éves korában Keith Flint, a Prodigy énekese - írta a The Independent online kiadása.
Kihalófélben lévő faj: a dolgos öreg néniBiztos mindannyian ismertek olyan dolgos öreg nénit, aki már közel van a 80-hoz (vagy túl is van rajta), és a munka tartja életben. Ő az, aki a nappal kel és a nappal fekszik, a két pont közti időben pedig kertészkedik, a tyúkjaival beszélget, hímez, mániákusan takarít vagy egyéb tevékenységeket végez. Ha már mindent elvégzett, akkor kétszer egymás után elsöpri a nem létező szemetet a háza elől, mert “mit szónának a nípek, ha szemetes vóna a Böske néni háza eleje”? Ha pihenésre van kárhoztatva, rosszul érzi magát, és a kórházból kijőve is egy kis kapálással hozza helyre az egészségét. (https://almameter.wordpress.com/2015/09/14/kihalofelben-levo-faj-a-dolgos-oreg-neni/)
Ady EndreAdy Endre, teljes nevén: diósadi Ady András Endre (Érmindszent, 1877. november 22. – Budapest, Terézváros, 1919. január 27.) a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. A műveltségről, irodalomról írt cikkei a fejlődést és a haladást sürgetik. Költészetének témái az emberi lét minden jelentős területére kiterjednek.
VV Reni: Sopron az város?Egy korábbi adásban VV Renit szinte sokkolta, hogy Zágráb Horvátországban van, azt hitte ugyanis, hogy Magyarországon található. Most Hunorral beszélgettek, amikor a srác elmondta, hogy gyerekkorában, amikor még Sopronban élt, a családjával panelházban laktak. Reninek túl sok volt az új információ: Sopronban van panel? Az város? – tette fel kérdéseit. (24.hu, rtl klub)
Magyar Kultúra NapjaA Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium Sopron diákjainak közreműködésével ünnepelte Sopron a Magyar Kultúra Napját a Deák téren. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát. (fotó: Sopron Like)
Nők, lányok, asszonyok vége a bokorba guggolásnak. Hogy miket nem találnak ki?Kínában már több ezer éve használták ezt az eszközt, igaz hogy leginkább a férfiasságuktól megfosztott hadfiak megsegítségére ezüstből, vagy aranyból készítették, napjainkra lehet a nőknél divatba jön. (fotó: internet)
Weöres Sándor: MajomországMajomország

Hej de messze majomország,
ott terem majomkenyér,
majomablak majomrácsán
majomnótát ráz a szél.
András Sándor - Nagy ImreUtolsó kívánsága az akasztás előtt
hogy fenntarthassa a szemüvegét.
Amikor összerándult a teste
és előrezökkent a halálba
a fémkeretes könnyű üveg
betonra hullott és megrepedt.
Ha látni akarsz, vedd föl,
tedd föl és tekints
a repedt világba.
Halott pénz“A földön épp elég magányos ember él, nem hagyom hogy egyszer velem, te is az legyél!” - Fogadjátok sok szeretettel a Hajtól Szívig TÉLI VERZIÓJÁT, ami számunkra az összetartozásról szól. Ezzel szeretnénk boldog ünnepeket kívánni és megköszönni, hogy VAGYTOK NEKÜNK. ❤ (Halott pénz)


Továbbra is Vidnyánszky Attila vezeti a Magyar Teátrumi TársaságotBudapest, 2018. december 10., hétfő (MTI, fotó: soproniszinhaz.hu) - Továbbra is Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója vezeti a Magyar Teátrumi Társaságot (MTT). Erről hétfői budapesti tisztújító közgyűlésén döntött az MTT tagsága.
Bródy János - Ezek ugyanazokAhogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
Megkezdődött a népmesemondó-versenyek tanulságairól szóló konferenciaBudapest, 2018. december 1., szombat (MTI) - Megkezdődött a Népmesemondó-versenyek tanulságai című konferencia szombaton a budapesti Hagyományok Házában.
Reigl Judit festőművész fekete-fehér művei BudapestenBudapest, 2018. november 29., csütörtök (MTI) - Reigl Judit, a Franciaországban élő, világhírű magyar festőművész fekete-fehér kollázsait, tus papírmunkáit és olajfestményeit mutatja be az a kiállítás, amely A Fekete is egy Szín címmel péntektől látható Budapesten, a Kálmán Makláry Fine Arts galériában.
Kihirdették a váci Kaleidoszkóp VersFesztivál nyerteseitBudapest, 2018. november 26., hétfő (MTI) - Hunyadkürti György, a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze kapta a színészi díjat, versszínházi kategóriában Borbély Sándort (Karinthy Színház: Az apostol) díjazták a vasárnap véget ért váci Kaleidoszkóp VersFesztiválon.
Megkezdődött a 18. Kaleidoszkóp VersfesztiválBudapest, 2018. november 22., csütörtök (MTI) - A Kiss Kata zenekar Magyarból jeles című koncertje nyitja az idei, a 18. Kaleidoszkóp VersFesztivált Vácon. A rendezvényen versmondás, színházi előadások, koncertek, filmvetítés és étteremszínház is várja a közönséget vasárnapig.