Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Eloltották a tüzet a Fertő tó partján
Eloltották a tüzet a Fertő tó partjánFertőrákos, 2017. június 28., szerda (MTI) - Eloltották a tüzet a Fertő tó partján Fertőrákosnál cölöpökön álló nádfedeles házaknál, a 21 épületből tíz teljesen megsemmisült, senki sem sérült meg - mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón szerda délután. Sallai Péter elmondta: az egyik házban keletkező tűz az erős szél miatt gyorsan terjedt. A házban felújítási munkálatok voltak, de a tűz okát vizsgálat deríti majd ki.

A lángok megfékezésében hatvan hivatásos tűzoltó vett részt, többi között Sopronból, Kapuvárról, Csornáról, Győrből, Szombathelyről és Sárvárról érkeztek. Munkájukat mintegy 15 önkéntes tűzoltó segítette, Fertőrákosról, Harkáról és Nagycenkről. Sallai Péter kitért arra is, hogy osztrák tartományi tűzoltók is segítették a magyar tűzoltók munkáját, miután a partról meglátták a tüzet. Az MTI tudósítója a helyszínen egy osztrák tűzoltóhajtót és több osztrák hatósági jelzésű tűzoltóautót is látott. Széles Sándor megyei kormánybiztos, a megyei védelmi bizottság elnöke "armageddoni" látványról beszélt. Elmondta, hogy van még olyan tulajdonos, aki egyelőre nem is tudja, hogy az ingatlana megsemmisült.

Tudomása szerint az ingatlanok biztosítva voltak, mivel az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal kötött mederhasználati szerződés kötelezi erre a tulajdonosokat. Az oltási munkálatok alatt a soproni önkormányzat vizet és ételt vitt a helyszínre, de önkéntesek is vízzel segítették a tűzoltók és a rendőrök munkáját - tapasztalta az MTI tudósítója.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték