Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

sticky
HÁZSZÁM. TE KITETTED MÁR ?fotó: Zalalövői Mentőállomás
Az LMP nem jut be az Európa ParlamentbeA kozvelemenykutatok.hu összegzése szerint, mindösszesen négy párt küld képviselőket az Európa Parlamentbe. Számításaink szerint a Fidesz-KDNP 13, az MSZP-PM közös lista esetén 3, a Jobbik Magyarországért Mozgalom 3, a Demokratikus Koalíció 2 képviselőt küld. (kozvelemenykutatok.hu)
Sopron szálláshelyek tekintetében zuhan mint a kőOdajutottunk, hogy Sopron se a régi még 2010-ben a 7. volt országosan a vendégéjszakák tekintetében, tavaly már a 14.-ik helyre se volt elég, lecsúsztunk a 15. helyre. (ksh.hu)
Mire? Pont azt a részt nem írták rá! Mire?Mire? Pont azt a részt nem írták rá! Mire? (fotó: Ceglédi Zoltán)


Czeglédy a baloldal fenegyerekeCzeglédy Csaba facebook oldalán írja: Nézegessen így kedd este friss kimutatást közéleti szereplők Facebook-oldalán mért olvasói aktivitásról 🙂 Nincsen szégyenkezni valóm.

Továbbra is tartom, hogy amíg a kormánypárti közéleti szereplők estében megértem, hogy nekik annyira nem fontos a Facebook, mert a propaganda-gépezet végtelen mennyiségű megjelenési lehetőséget biztosít számukra, addig az ellenzékieknek nagyon nincsen más lehetőségük, mintsem itt aktívnak lenniük. Mégsem teszik. Tisztelet a kivételnek. A nagyok nincsenek benne - az még egy másik kávéház. 🙂 https://www.facebook.com/dr.czegledycsaba/
Sas nem kapdos legyek utánBár barátaim felhívták a figyelmemet arra, hogy sas nem kapdos legyek után, kivételesen mégis foglalkozom egy kicsit Budai Gyulával, hadd érezze a törődést. (Czeglédy Csaba, fotó: hvg.hu)
4,7 milliárd forintot költött el a kormány plakátokraA DK-nak elég volt pár ezer forint.
Czeglédy újra kirobbanó formában vanCzeglédy facebook oldalán írja. Ez pedig a mai friss kimutatás 😎 talán külön nem kell kommentálnom 😃 Úgy néz ki a magyar vidék egyik legnépszerűbb vállaltan baloldali szereplőjé avanzsált.
Az AMIért rappes a szívemJók a csajok, jó a klip mi kell több, ha újra 18 éves lennék tuti idemennék továbbtanulni. A hallgatók írják, hogy a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének igazgatójának, U. Nagy Gábornak a munkaviszonyát megszüntették. Tény, hogy előzetesen nem tájékoztattak bennünket. A folyamatról nem értesültünk, tehát valószínű, hogy ez egy gyors döntés volt. Szeretnénk kifejezni felháborodásunkat a kar felé és letenni a voksunkat U. Nagy Gábor és az AMI mellett.
Az a legendás Soros ösztöndíjNézzük a szóban forgó interjút, amely a Mozgó Világ 1990. évi első számában jelent meg:
„De hogy valami képet lehessen kapni nagyjából, hogy merre keveredtem ebben a világban: sikeresen és szerencsésen leszereltem 1989 februárjában, folytattam a munkámat a Soros Alapítvány által támogatott kutatócsoportban (...), s továbbra is írogattam a lengyel szolidaritásról. (Mozgó világ)
Czeglédy Csaba borítottCzeglédy Csaba facebook oldalán írja: őszintén megmondom, nagyon jó a lelkemnek, hogy ennyien mellettem álltok, támogattok. Nem gondoltam volna, hogy ennyien érdeklődtök irántam, szurkoltok és segítetek. Köszönöm! (Czeglédy Csaba)
Akkor is áfacsalással vádolják Czeglédyt, ha el sem jutott hozzá az áfaA Czeglédy Csaba és társai ellen indult vizsgálatok és nyomozások „melléktermékeként” szerdán kiderült: Magyarország 2015-ben szinte egy teljes éven keresztül az uniós adójoggal ellentétes szabályozást működtetett, így a NAV valójában nem kötelezhette volna a cégeket az úgynevezett fordítottáfa-rendszer betartására. (24.hu)
A Független Diákparlament kiáll a tiltakozó soproni egyetemisták mellettAlig egy hete, hogy a Soproni Egyetem megszüntette az Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) intézetigazgatójának, U. Nagy Gábornak a közalkalmazotti jogviszonyát, és azonnali hatállyal visszavonta vezetői megbízását. A hír nagy tiltakozást váltott ki az intézet diákjainak és tanárainak körében is. A Soproni Egyetem Dékáni Hivatala az ezzel kapcsolatos kérdésünkre adott válaszában a felmentést azzal indokolta, hogy U. Nagy Gábor, az egyetem vezetésének elképzelésivel szemben az AMI jövőjét nem a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karának intézményi keretében képzelte/képzeli el. U. Nagy Gábor a történtekre reagálva elmondta, hogy „a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 21/A. §-a szó szerint azt tartalmazza, hogy: A felsőoktatási intézmény átalakulását az intézmény átalakulással érintett szervezeti egysége – legfőbb testületi döntéshozó szerve tagjai kétharmados támogatásával hozott döntésével – önállóan is kezdeményezheti. (Nánai Zsombor Richárd képviselő Független Diákparlament)
Lassan Sopron a migránsokba beledöglikIde is ácsolhathatna a Miniszterelnök Úr kerítést, sem a belföldi sem a külföldi migrációt nem bírja el ez a város. Az elképzelt, több ezer eurós fizetések és az „arany élet” ígérete munkások ezreit csábítja Sopronba. A hajdan csendes kisvárosban a helyiek szerint már százezernél is többen tömörülnek, startra készen az osztrák határ felé. (nepszava.hu, fotó: Draskovics Ádám/Népszava)

Czeglédy Csaba pert nyert LuxemburgbanMa hirdetett ítéletet az Európai Unió Bírósága Luxemburgban a Human Operator Zrt. kontra Magyar Állam (adóhatóság) ügyben, ahol hallgatóságként Czeglédy Csaba ügyvédei és párja ott voltak, a Magyar Államot nem képviselte senki. Azért büntette meg az adóhatóság Czeglédy Csaba által vezetett céget, mert 2015-ben jogtalanul igényelte vissza az áfát. Ez az egész év vonatkozásában 821 millió forintot jelent. (Czeglédy Csaba)