Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

sticky
Szálló por - OKI: több helyen nőtt a légszennyezettségBudapest, 2018. október 18., csütörtök (MTI) - Több helyen nőtt a magas szálló por (PM10) koncentrációja miatti légszennyezettség.
A hűség városa az 1956-os forradalomban1956. október 21. (vasárnap)
A főiskolai és egyetemi ifjúság a délutáni órákban elhatározta, hogy egyhangúlag csatlakozik a budapesti műszaki egyetemisták követeléseihez. (Részlet ifj. Sarkady Sándor: A soproni MEFESZ az 1956-os forradalomban c. könyvéből (NYME, 2006), fotó: Soproni Egyetem Levéltár)
Szálló por - Továbbra is sok helyen magas a légszennyezettségBudapest, 2018. október 20., szombat (MTI) - Továbbra is számos településen magas a légszennyezettség a szálló por (PM10) miatt.
Révész Máriusz: évente húszmilliárd forint fordítható kerékpárút építésreEger, Poroszló, 2018. október 19., péntek (MTI) - Az elkövetkező időszakban évente körülbelül húszmilliárd forint fordítható kerékpárút-építésre és fejlesztésre - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Egerben pénteken.
Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyáraSzolnok, 2018. október 16., kedd (MTI) - Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára, a munkavállalóknak Sopronban kínál álláslehetőséget a vállalat.
Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyáraMartfű, 2018. október 17. A Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára 2018. október 17-én. Az üzem végleg bezár, a munkavállalóknak Sopronban kínál álláslehetőséget a vállalat. MTI/Mészáros János
Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyáraMartfű, 2018. október 17. A Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára 2018. október 17-én. Az üzem végleg bezár, a munkavállalóknak Sopronban kínál álláslehetőséget a vállalat. MTI/Mészáros János
Szombathelyen győzött a baloldalForrás: ugytudjuk.hu
(Kádár)álomkádárArra a kérdésre, hogy a huszadik század melyik nagy korszakában volt mindent összevetve a legjobb a magyaroknak, a válaszadók elsősorban a Kádár-rendszert látják pozitívan. Tízből négy magyar gondolja úgy, hogy 1989 előtt volt a legjobb a magyaroknak, szemben a rendszerváltás utáni harmadik magyar köztársasággal, amelyet a lakosság egyötöde tekint etalonnak. Fontos kiemelni, hogy a megkérdezettek egyharmada nem tudott választani a korszakok között, egyiket sem érezte az aranykornak.
Mintha most mentél volna el...Göncz Árpád (Budapest, 1922. február 10. – Budapest, 2015. október 6.) József Attila-díjas magyar író, műfordító és politikus, a Magyar Köztársaság elnöke 1990 és 2000 között. A második világháború után és az 1956-os forradalom idején a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt, a rendszerváltás idején a Szabad Demokraták Szövetsége politikusa. 1990-ben tagja lett a rendszerváltás utáni első szabadon választott Országgyűlésnek, amelynek első elnökévé választották.
Több mint egymilliárd forintból újult meg két útszakasz Jász-Nagykun-Szolnok megyébenBesenyszög-Palotás, 2018. október 13., szombat (MTI) - Nettó 1,1 milliárd forint hazai forrásból újult meg a 3225-ös Szolnok-Jászkisér összekötő út mintegy 7,5 kilométeres besenyszögi, valamint a 3224-es Szolnok-Tiszasüly összekötő út 5 kilométeres szakasza a 2017-2018 Komplex útfelújítási program keretében.
Illés Boglárka: fontos feladat az önkéntesség népszerűsítéseBudapest, 2018. október 11., csütörtök (MTI, fotó: Maltai.hu) - A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak Hálózata létrejöttének (CSEÖH) célja, hogy megértő, egymást támogató, segítő és biztonságot nyújtó társadalmat valósítson meg - mondta az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.
Olvasásbűnöző lett Czeglédy Csaba, túl sokat olvasFegyelmi fenyítést kap Czeglédy Csaba, amiért megsértette a zárka- és körletrendet, derül ki a hvg.hu birtokába került fegyelmi határozatból. Túl sok könyv volt nála a cellájában. Első- és másodfokú eljárásban, bizonyítékokat felvonultatva derítették fel a vétséget. (hvg.hu)
Párbeszéd Magyarországért szerintPárbeszéd Magyarországért szerint Orbán Viktor demokratikus, európai vezetők helyett folyamatosan diktátorokat fogad. A Párbeszéd tiltakozik! (forrás: Párbeszéd Magyarországért)


R.I.P NépszabadságMa két éve annak, hogy bezárt a Népszabadság. Erről emlékezett ma meg egyedüliként a parlamentben Szabó Tímea. (fotó: Szabó Tímea)