Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

sticky
Sopronban is lesz tüntetésAz ellenzék petíciója

a „rabszolgatörvény” azonnali visszavonása
a rendőri túlórák csökkentése
a fideszes különbíróságok megszüntetése
Magyarország csatlakozása az Európai Ügyészséghez
és a közmédia függetlensége, Papp Dániel leváltása

esemény:

https://www.facebook.com/events/207079760195718/

Országos demonstrációra készül az MSZP a szakszervezetekkelAz MTVA székházában történt botrányos események miatt az MSZP büntetőfeljelentéseket megteszi – közölte Tóth Bertalan a 24.hu -nak. Az MSZP elnöke arról is tájékoztatott, hogy az ország 19 megyéjében, jelen állás szerint mintegy 70 helyszínen tervez további megmozdulásokat, a teljes országos hálózatával, a szakszervezetekkel karöltve. Rövidesen összeülhet ismét az ellenzéki képviselőkből álló obstrukciós bizottság – ez az ellenzékiek közös akcióinak egyeztető-koordináló fóruma. Az ellenzéki pártok a jövő év elejére újabb hatalmas demonstrációt terveznek, de ennek részleteiről majd közösen adunk tájékoztatást az ellenzéki obstrukciós bizottság részvevőivel. (24.hu, fotó: mti)
Bana és Ujhelyi együtt éjszakázott az MTVA székházában - ellenzéki összefogás vanA Jobbik és szocialisták, LMP-sek együtt...Hajnal óta a bent rekedt képviselők négyszer hívták a rendőrséget. Rendőri védelmet akarnak! (nyugat.hu)
Budapesten kívül Győrben is volt tüntetésBudapesten kívül több nagyvárosban is tartottak ma kormányellenes tiltakozást, többek között Győrben is, és jövő héten lesz Szombathelyen is.

https://www.facebook.com/MSZPGyoriSzervezete/videos/224214711804843/ (Forrás: MSZP Győr)
Havazás - Több helyen már 10 centiméternél is nagyobb a hórétegBudapest, 2018. december 15., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint több településen már 10 centiméternél is nagyobb a hóréteg.
Czeglédy Csaba: több mint fél évig voltam magánzárkán, lett volna módom a lelkem eladniA börtönből kiengedett politikus majd pár nap múlva nyugszik csak meg, amikor biztos lesz benne, hogy nem viszik vissza - a házi őrizetben napi két órára hagyhatja el otthonát. A teljes interjú a nepszava.hu -n olvasható. (forrás: nepszava.hu, fotó: nyugat.hu)
Megszüntette Czeglédy Csaba letartóztatását a bíróságSzeged, 2018. december 15., szombat (MTI, fotó: karcegylet) - Az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának döntését másodfokon megváltoztatva a Szegedi Törvényszék megszüntette Czeglédy Csaba letartóztatását, és elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét - közölte a törvényszék büntető kollégiumának vezetője szombaton az MTI-vel.
Czeglédy: ha már elhiszem, hogy szabadlábon vagyok, elveszem a menyasszonyomatExkluzív interjút adott a Hírklikknek Czeglédy Csaba, miután szombaton 18 hónap előzetes letartóztatást követően, házi őrizetbe helyezték. A volt szocialista képviselő elmondta, mivel befejeződött a nyomozás, és közeli a vádemelés időpontja - már senki sem tudja a nyomozást befolyásolni -, ezért a Szegedi Törvényszék nem látta szükségesnek a letartóztatás meghosszabbítását. (Forrás: Wirth, hirklikk.hu, fotó: Czeglédy Csaba Facebook)
Kiengedték a börtönből Czeglédy CsabátA Szegedi Törvényszék szombaton úgy döntött, hogy kiengedi a tavaly nyár óta előzetesben lévő Czeglédy Csabát és a letartóztatás helyett ezentúl elég, ha a lakását nem hagyhatja el magától. (hvg.hu, fotó: Czeglédy Csaba Facebook)
Hűség napja, kitüntetésekA Hűség Napja alkalmából adták át a város legrangosabb kitüntetéseit azoknak a személyeknek, közösségeknek, akik Sopron életében maradandót alkottak és alkotnak. Az ünnepség keretein belül, kiemelkedő tanulmányi eredményük elismeréseként, tehetséges soproni fiatalok vehették át a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat. Minden díjazottnak szívből gratulálunk! (Sopron like Facebook, Kisalfold.hu)
Két új híd épül a magyar-szlovák határszakaszonBudapest, 2018. december 11., kedd (MTI) - Két új híd épül a magyar-szlovák határszakaszon: a közös államhatáron Őrhalom és Ipolyvarbó között közúti, Dunakiliti és Doborgaz között pedig kerékpárosok és gyalogosok közlekedésére szolgáló híd létesül - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel kedden.
GYSEV: újra indul a középiskolai vasúti szakképzés SzombathelyenSzombathely, 2018. december 11., kedd (MTI) - Húsz év kihagyás után 2019 szeptemberétől újra indulhat a középiskolai vasúti szakképzés Szombathelyen - közölte az MTI-vel a Győr-Sopron Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) kedden.
Kétmilliárd forintból gyártási központot alakít ki a Laurastar KapuváronKapuvár, 2018. december 13., csütörtök (MTI, fotó: amazon.com) - Kétmilliárd forint önerőből gyártási központot alakít ki Kapuváron a svájci székhelyű, prémiumkategóriás vasalótermékeket gyártó Laurastar, a fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le.
Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritásMa, 17:00–23:59 (https://www.facebook.com/events/205245433697062/)
RabszolgatörvényA teljes népesség csaknem kétharmada hallott már a rabszolgatörvény néven elhíresült törvénymódosító javaslatról – derül ki a Republikon Intézet legfrissebb kutatásából. Az eredményekből kiderül, hogy még a kormánypárti szavazók 63 százaléka is elutasítja a javaslatban foglaltalak, miközben a Jobbik szavazóinak 94, a baloldali, liberális szavazóknak pedig 95 százaléka gondolja úgy, hogy nem lenne jó ötlet bevezetni a változtatásokat. További részletek honlapjukon:http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/181211-rabszolga.aspx (republikon.hu)