Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Lakástűzben meghalt egy ember ÚjkérenBudapest, 2018. november 18., vasárnap (MTI) - Lakástűzben meghalt egy ember a Győr-Moson-Sopron megyei Újkéren.
Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelemTizenkilencedik alkalommal rendezték meg Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását, szakmaválasztását segítő Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Oklevél átadással zárult a pedagógusok képzéseA Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központjával együttműködve, - idén már harmadik éve – sikeres pedagógusképzést szervezett, ahol a tanítók és tanárok katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtási alapismereteket szereztek. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Felkészülés a télreA téli időjárási viszonyok során jelentkező feladatok ellátása érdekében történő felkészülés részeként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága november 8-án értekezletet tartott, melyen részt vett Sári Ákos tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő is. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Szén-monoxid került a soproni lakásbaSzerda este rosszullétre panaszkodott egy lakó a soproni Ív utca egyik társasházának harmadik emeleti lakásában. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Nyílt nap lesz MosonmagyaróváronA Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyílt napot szervez, amelyen a katasztrófavédelem munkájának megismerése mellett az érdeklődők különböző előadásokat hallhatnak többek között a lakások tűzvédelméről, a tüzek megelőzéséről, a szén-monoxid érzékelőkről. A változatos programok mellett a nyílt napon lehetőség lesz önkéntes véradásra és egészségügyi szűréseken való részvételre is. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló programsorozatGyőrben sajtótájékoztatóval nyitottuk meg a három napig tartó társasházak tűzvédelmét előtérbe helyező nyílt napokat. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Értekezletek az igazgatóságonA Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatervében foglaltak szerint november 6-án megtartottuk igazgatóságunkon a havi értekezleteket. A fórumokat Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
A 44. héten történtGyőr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilenc ember megsérült. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Fókuszban a társasházak tűzvédelmeIdén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Közbiztonsági referensek versenyeztekOktóber 31-én a polgári védelmi szakterület szakmai napján rendezték meg a közbiztonsági referensek megyei versenyét a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság emlékszobájában. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Dőltek a fák SopronbanA feltámadó szél tegnap a soproni hivatásos tűzoltóknak adott munkát. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Előzzük meg a tűzeseteket, sérüléseket Mindenszentek idején is!November első napjaiban évente átlagosan húsz-harminc olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécses, vagy koszorú okoz tüzet. A kegyeleti gyertyák és mécsesek a temetőkben és otthon is potenciális veszélyforrást jelentenek. Az esetek többségében csak kisebb károk keletkeznek, de minden évben előfordul, hogy egy kegyeleti gyertya komoly lakástüzet vagy sérülést okoz. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
A 43. héten történtGyőr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, egy ember életét vesztette. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Sikeres nyílt nap volt GyőrbenA Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség október 26-án nyílt napot tartott a győri tűzoltólaktanyában. (gyor.katasztrofavedelem.hu)