Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

A 42. héten történtGyőr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten harminchat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelőVasárnap délelőtt megszólalt egy szén-monoxid-érzékelő Győrben egy József Attila utcai családi házban. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Megemlékezés és elismerések átadása nemzeti ünnepünk alkalmábólOktóber 19-én az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi állománygyűlést tartottunk igazgatóságunkon. A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel közös rendezvénnyel tisztelgett az állomány a 62 évvel ezelőtt történtek emléke előtt.
Gyakorlat az ÖrdögsziklánálOktóber 18-án a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat gyakorlatot tartott a soproni hivatásos tűzoltóknak Sopronban az Ördögsziklánál, ahol a tűzoltók a magasból mentést gyakorolták. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Az odafigyelés mellett két érzékelő is segíthet a fűtési szezonbanMa már a hazai háztartások nagyobb részében van szén-monoxid-érzékelő, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeken a helyeken kevesebben sérülnek meg. Ahhoz, hogy a lakástüzek esetében is csökkenteni lehessen a sérülések számát, minél több otthonban lenne célszerű füstérzékelőt elhelyezni, hiszen egy időben jelző készülék emberéleteket és anyagi javakat menthet meg (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Nyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyábanNyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyában Október 26-án pénteken 9 órától 12 óráig várják az érdeklődőket – elsősorban iskolai, óvodai csoportokat - a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Idén is folytatódik a pedagógusképzés2016 őszén került sor országosan először - a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a katasztrófavédelmi ismeretekről szóló elméleti és gyakorlati pedagógusképzésre. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
A szabadban is inkább gyűjtse, ne gyújtsa!A kiskertekben, családi házak udvarain megkezdődtek az őszi munkálatok, melynek során összegyűjtik a lehulló faleveleket, egyéb növényi maradványokat, faágakat. Sokan úgy gondolják, hogy ezektől a legegyszerűbb égetéssel megszabadulni, pedig több módszer is van, amely egészségünket, környezetünket is megkíméli. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Megkezdődött a fűtési szezonAz őszi-téli időszakban általában megnövekszik a szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozások száma, de ugyanúgy a kéménytüzek is gyakran adnak munkát országszerte a tűzoltóknak. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Zajlik a Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven! kampány Győr-Moson-Sopron megyébenA háztartási hulladék kezelésének problémái és a gyakori szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek, az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. Ezért szeptember közepén útjára indította a Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven! elnevezésű közös kampányát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
A 41. héten történtGyőr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenkettő ember megsérült, egy pedig életét vesztette. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Nyugdíjasok jártak a tűzoltó laktanyábanAz egy hét az időseké programsorozat keretében pénteken több mint száz szépkorú látogatott a győri katasztrófavédelmi kirendeltségre. Nyolcadik éve rendez az ezüstkorúaknak az idősotthonokat fenntartó EESZI programokat. A héten az érdeklődők már különböző egészségügyi és kulturális rendezvényen is részt vettek, pénteken pedig ellátogattak a győri tűzoltókhoz. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Biztonságtechnikai bemutatón a tüzek megelőzéséről és a környezetvédelemrőlA Győri Rendőrkapitányság VII. alkalommal szervezi meg október 12-én és 13-án a személy, vagyonvédelmi és biztonságtechnikai bemutatónapját a Győr Plaza épületében. A rendezvény célja, a korszerű biztonságtechnikai eszközök felvonultatása és a vagyontárgyak aktuális védelmi lehetőségeinek ismertetése a látogatók előtt. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Előzzük meg a lakástüzeket!Tegnap megyénkben két olyan helyre is riasztották a tűzoltókat, ahol a tűzhelyen felejtett étel miatt keletkezett nagy füst, és ez okozott riadalmat. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Sikeres véradónap a Természeti Katasztrófák Csökkentésének VilágnapjánOktóber 10-én a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékezve közös országos véradást szervezett a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. (gyor.katasztrofavedelem.hu)