Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Lakástűzben meghalt egy ember ÚjkérenBudapest, 2018. november 18., vasárnap (MTI) - Lakástűzben meghalt egy ember a Győr-Moson-Sopron megyei Újkéren.
Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelemTizenkilencedik alkalommal rendezték meg Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását, szakmaválasztását segítő Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Oklevél átadással zárult a pedagógusok képzéseA Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központjával együttműködve, - idén már harmadik éve – sikeres pedagógusképzést szervezett, ahol a tanítók és tanárok katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtási alapismereteket szereztek. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Felkészülés a télreA téli időjárási viszonyok során jelentkező feladatok ellátása érdekében történő felkészülés részeként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága november 8-án értekezletet tartott, melyen részt vett Sári Ákos tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő is. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Szén-monoxid került a soproni lakásbaSzerda este rosszullétre panaszkodott egy lakó a soproni Ív utca egyik társasházának harmadik emeleti lakásában. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Nyílt nap lesz MosonmagyaróváronA Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyílt napot szervez, amelyen a katasztrófavédelem munkájának megismerése mellett az érdeklődők különböző előadásokat hallhatnak többek között a lakások tűzvédelméről, a tüzek megelőzéséről, a szén-monoxid érzékelőkről. A változatos programok mellett a nyílt napon lehetőség lesz önkéntes véradásra és egészségügyi szűréseken való részvételre is. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló programsorozatGyőrben sajtótájékoztatóval nyitottuk meg a három napig tartó társasházak tűzvédelmét előtérbe helyező nyílt napokat. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Értekezletek az igazgatóságonA Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatervében foglaltak szerint november 6-án megtartottuk igazgatóságunkon a havi értekezleteket. A fórumokat Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
A 44. héten történtGyőr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilenc ember megsérült. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Fókuszban a társasházak tűzvédelmeIdén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Közbiztonsági referensek versenyeztekOktóber 31-én a polgári védelmi szakterület szakmai napján rendezték meg a közbiztonsági referensek megyei versenyét a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság emlékszobájában. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Dőltek a fák SopronbanA feltámadó szél tegnap a soproni hivatásos tűzoltóknak adott munkát. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Előzzük meg a tűzeseteket, sérüléseket Mindenszentek idején is!November első napjaiban évente átlagosan húsz-harminc olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécses, vagy koszorú okoz tüzet. A kegyeleti gyertyák és mécsesek a temetőkben és otthon is potenciális veszélyforrást jelentenek. Az esetek többségében csak kisebb károk keletkeznek, de minden évben előfordul, hogy egy kegyeleti gyertya komoly lakástüzet vagy sérülést okoz. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
A 43. héten történtGyőr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, egy ember életét vesztette. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Sikeres nyílt nap volt GyőrbenA Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség október 26-án nyílt napot tartott a győri tűzoltólaktanyában. (gyor.katasztrofavedelem.hu)