Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Oklevél átadással zárult a pedagógusok képzése
Oklevél átadással zárult a pedagógusok képzéseA Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központjával együttműködve, - idén már harmadik éve – sikeres pedagógusképzést szervezett, ahol a tanítók és tanárok katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtási alapismereteket szereztek. A pedagógusok a hasznos tudás mellett húsz kreditponttal is gazdagodtak, és a mai záró napon a felkészültségüket bizonyító igazolást is átvehettek, amit Sári Ákos tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és Imre Mária a pedagógiai központ képzésért felelős munkatársa adott át részükre.

A húsz órás képzés során a résztvevők megismerkedtek a katasztrófavédelem rendszerével, a veszély- és katasztrófatípusokkal, a veszélyhelyzetben követendő magatartási szabályokkal, a lakosságfelkészítés, tájékoztatás, riasztás eszközeivel, módszereivel, a veszélyhelyzeti kommunikáció és magatartás szabályaival, az egyéni védőeszközök használatával, de kipróbálták a porral oltók használatát is. A mai záró napon még újabb ismereteket szereztek a pedagógusok, hiszen délután elsősegélynyújtási és újraélesztési elméleti és gyakorlati órákat tartott részükre a győri mentőállomás munkatársa, Nagy Gergely. Az egészségüggyel kapcsolatos tudnivalók is nagyon hasznosak lehetnek majd mindennapjaik során.

A tanfolyamot elvégzett húsz pedagógus által az ismeretek, - amely polgári védelmi, tűzvédelmi, tűzmegelőzési és iparbiztonsági témakört is érintett, - eljut a diákokhoz, akik tanórai keretek között megszerezhetik azt az alapvető tudást, amely a mindennapi életben is előforduló veszélyhelyzetekben, váratlan események kapcsán segítségükre lesz. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték