Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Új könnyűzenei díjat alapított a holland Eurosonic Noorderslag fesztivál
Új könnyűzenei díjat alapított a holland Eurosonic Noorderslag fesztiválBudapest, 2018. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Új nemzetközi könnyűzenei díjat alapított a hollandiai Eurosonic Noorderslag (ESNS) fesztivál. Az új zenei tehetségeket támogató elismerés díjazottjaira több magyar szervezet is javaslatot tehet - tájékoztatta a Hangfoglaló Program az MTI-t csütörtökön. A Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) elnevezésű elismerést minden évben olyan fellépők kapják, akik friss és aktív szereplői napjaink zenei palettájának, és munkájuk színvonalával méltóan képviselik egész Európát. A díjazottaknak nem csupán arra lesz lehetőségük, hogy felléphessenek a hollandiai könnyűzenei showcase fesztiválon, hanem egy személyre szabott európai tréninget, valamint anyagi segítséget is kapnak nemzetközi turnézáshoz és egy sajtókampányhoz - olvasható a közleményben.

Mint írják, a European Border Breaker Awards (EBBA) utódjának tekinthető MMETA az uniós Kreatív Európa Program jóvoltából jött létre, de szerepet vállalt az alapításban az Eurosonic fesztiválnak otthont adó Gröningen önkormányzata, valamint a holland oktatási, kulturális és tudományos minisztérium is.

A jelöltek listáját a Reeperbahn Fesztiválon hozzák nyilvánosságra szeptemberben, majd novemberben jelentik be a tizenkét kiválasztott nyertest, akik a díjakat a 2019-es Eurosonic fesztiválon vehetik át. A jelöltek közé a European Border Breaker Charts szereplői, a European Talent Exchange Programme (ETEP) résztvevői, valamint az európai exportirodák és más szakmai szervezetek által javasolt előadók kerülhetnek be összesen 39 országból. A díjat olyan együttesek nyerhetik el, akik nemzetközi turnétapasztalattal bírnak, és az első nagylemezük legfeljebb 36 hónapja jelent meg.

Az elismerés díjazottjaira több magyar szervezet is javaslatot tehet. Mint a közleményben kiemelik, a magyar könnyűzenének valószínűleg még sosem volt olyen erős szava egy világszínvonalú könnyűzenei díj jelöltjeinek kiválasztásában, mint a MMETA esetében.

Javaslattételi joggal bír a zenei menedzsereket tömörítő IMMF Hungary, a most szerveződő magyarországi IMPALA-érdekközösség, a 14 nemzet klubjait összefogó Liveurope elnökségi tagjaként az A38 Hajó, az European Music Exporters Exchange-ben alapító HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) exportiroda, a Sziget fesztivál, a Budapest Showcase Hub, valamint az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) tagjaként a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) is - idézi a közlemény Bali Dávidot, a magyar exportiroda vezetőjét.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték