Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

KONYHA
KONYHAA Konyha 70-es években gyökerező hangzású gitárzenét játszik, fordulatos magyar szövegekkel.

A Magashegyi Underground gitárosaként megismert Szepesi Mátyás énekes-dalszerző vezette csapat debütáló albuma, a Konyhanyelv 2012 december elején jelent meg a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó gondozásában. A lemez az egészséges eklektika jegyében született, a garázsrocktól a folkzenéig sokfelé kalandozó dalokkal, illusztris közreműködők támogatásával - többek közt Egyedi Péter – Óriás, Fodor Máriusz és Toldi Miklós – Magashegyi Underground, Subicz Gábor – PASO és Barabás Lőrinc. A vendégzenészek jelenléte nem tolakodó: a sok barát mind csupán egy-egy jól kitalálát témával, szólammal színesítette a Konyhanyelv lemez analóg, kortalan, energikus hangzását.

A Konyha legnagyobb erőssége azonban a dalszövegekben rejlik: a néha szemtelenül macsó (Kiskifli), néha szívfájdítóan őszinte (Mindenkinek jobb lesz így) sorok nem félnek sem a humortól, sem a popzenei környezetben szokatlan szavaktól. A zenekar tagjai szerint a Konyhanyelv ideális filmzene lenne egy olyan filmhez, "...amin jókat röhögsz menet közben, de az elejétől tudod hogy nem lehet happy end a vége".

A csapat a lemez megjelenése óta eltelt másfél évben megmártózott a nyári fesztivál-körforgásban, az ősz eljövetelével kiadott egy folkos dalt - Alvópóló - majd 2014 februárjában felvette második albumát, amely az elsőnél is jóval eklektikusabbnak ígérkezik.


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték