Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

A fiatal tehetségekre fókuszál a Frenák Pál Társulat új évada
A fiatal tehetségekre fókuszál a Frenák Pál Társulat új évadaBudapest, 2018. szeptember 5., szerda (MTI) - A fiatal tehetségek keresésére és bemutatására helyezi a hangsúlyt a 2018-2019-es évadban a Frenák Pál Társulat, amely ebben a szellemiségben készül novemberi bemutatójára és indított el egy egyéves tréningsorozatot is. A november 1-jén és 2-án a Trafó Kortárs Művészetek Házában debütáló W_all című produkcióban a Frenák Pál által mentorált fiatal koreográfusok, táncosok mutatják meg magukat - olvasható a társulat MTI-hez eljuttatott közleményében.

A francia, magyar, portugál, ír, román és amerikai előadó-művészekből álló alkalmi társulat munkáját mentorként segíti a koreográfus, aki elsősorban a produkció egységének megteremtéséért felel a közös munka során. A magyarországi premiert követően a W_all című produkció november közepén Romániában is bemutatkozik. Ugyancsak a tehetségek felkutatása iránti elkötelezettség inspirálta az egy évig tartó Frenák-tréningsorozat elindítását, amelynek első eseményére, a szeptember legelső napjaiban megrendezett háromnapos intenzív tréningre több mint negyvenen jelentkeztek.

A társulat eddig csupán alkalmanként tartott nyílt tréningeket, idén azonban rendszeressé teszi képzéseit a Műhely Alapítvánnyal közös szervezésben. Az egész évadot átölelő sorozat különlegessége, hogy Frenák Pál három havonta maga is tart mesterkurzust, így személyesen is figyelemmel tudja követni a tréningeken rendszeresen megjelenők egyéni fejlődését. A nyári fesztiválszezon szeptemberben is folytatódik a társulat számára. Két neves vidéki fesztiválra, a XII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóra, valamint az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválra is elviszi a fa_UN című előadását, amely veszprémi bemutatóját követően meghódította már Sepsiszentgyörgyöt, Temesvárat, Győrt és Budapestet is.

A 2017-es CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál sikerdarabja, a HIR-O novemberben és decemberben is műsoron lesz egy-egy estén a Müpában, és az évadban visszatér a Trafó színpadára a legendás Frisson, valamint műsoron marad a fa_UN és a Lutte című előadás is. Jövő tavasszal pedig egy olyan új Frenák-darabra számíthatnak a nézők, amelyet a Nemzeti Táncszínház felkérésére készít akrobaták és táncművészek együttműködésével a koreográfus.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték