Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
openroadfest

ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Hírek
HírekCsütörtökön délelőtt egy győri Kossuth utcai családi házban bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. A lakók értesítették a tűzoltókat és szellőztetni kezdtek az ingatlanban. A győri hivatásos tűzoltók, majd a kiérkező gázszolgáltató is megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt mértek a lakás különböző helyiségeiben, ezért a szolgáltató több gázzal működő berendezést is kizárt a szolgáltatásból, előírva azok felülvizsgálatát. Felhívjuk a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, vízmelegítő készülékek, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek.

Annak érdekében, hogy megelőzzük a szén-monoxid-mérgezést, fontos, hogy a fűtőeszközünket rendszeresen - lehetőleg évenként - felülvizsgáltassuk, rendszeresen ellenőriztetni, tisztíttatni kell a kéményeket is, de ugyanilyen fontos a levegő utánpótlás, a szellőztetés is. A biztonság növelése érdekében mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését. A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet.

A szén-monoxid-érzékelők csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük. Fontos tudni, hogy ezeknek érzékelőknek is van szavatossági idejük. Az érzékelők élettartama (általában 5 év) lejárata előtt le kell cserélni. A hálózatról működő készülék működését befolyásolhatja az áramszünet, az elemes készülékekben pedig felhívjuk a figyelmet az elemek cserélésére! Ha valakinél jelez a szén-monoxid-érzékelő, azonnal szellőztessen, menjen szabad levegőre, ha lehet kapcsolja ki tüzelő berendezését és értesítse a katasztrófavédelmet a 112-es hívószámon! (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték