Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Hírek
HírekCsütörtökön délelőtt egy győri Kossuth utcai családi házban bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. A lakók értesítették a tűzoltókat és szellőztetni kezdtek az ingatlanban. A győri hivatásos tűzoltók, majd a kiérkező gázszolgáltató is megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt mértek a lakás különböző helyiségeiben, ezért a szolgáltató több gázzal működő berendezést is kizárt a szolgáltatásból, előírva azok felülvizsgálatát. Felhívjuk a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, vízmelegítő készülékek, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek.

Annak érdekében, hogy megelőzzük a szén-monoxid-mérgezést, fontos, hogy a fűtőeszközünket rendszeresen - lehetőleg évenként - felülvizsgáltassuk, rendszeresen ellenőriztetni, tisztíttatni kell a kéményeket is, de ugyanilyen fontos a levegő utánpótlás, a szellőztetés is. A biztonság növelése érdekében mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését. A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet.

A szén-monoxid-érzékelők csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük. Fontos tudni, hogy ezeknek érzékelőknek is van szavatossági idejük. Az érzékelők élettartama (általában 5 év) lejárata előtt le kell cserélni. A hálózatról működő készülék működését befolyásolhatja az áramszünet, az elemes készülékekben pedig felhívjuk a figyelmet az elemek cserélésére! Ha valakinél jelez a szén-monoxid-érzékelő, azonnal szellőztessen, menjen szabad levegőre, ha lehet kapcsolja ki tüzelő berendezését és értesítse a katasztrófavédelmet a 112-es hívószámon! (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték