Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Jobbik: fideszes oligarchák kezébe kerül-e a Fertő-tó is?
Jobbik: fideszes oligarchák kezébe kerül-e a Fertő-tó is?Frakciótársával, Magyar Zoltánnal közösen benyújtott interpellációjában arról érdeklődött Miniszterelnökséget vezető minisztertől a jobbikos Brenner Koloman, hogy vajon a balatoni láz után fideszes oligarchák kezére kerül a Fertő-tó is? Szerinte a "nagyon féktelen szerzésvágyban szenvedő NER van a háttérben", amikor 325 milliárd forintot ad az állam fejlesztésekre Sopron térségében, amiből a tóra mintegy 30 milliárd forint jut, ha "a beruházások a kormányhoz köthető oligarchákat hizlalják" is.

A kérdező szerint helyesek a Fertő-tóra tervezett fejlesztések, ha kétséges is, nem túl monumentálisak-e, ugyanakkor szerinte a Balaton példája azt mutatja, "a magyar tenger miként került fideszes oligarchák markába". Kijelentette, hogy a program és a források felhasználások ellenőrzése is "kizárólagos Fidesz-felügyelet alatt van". Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára válaszában felvetette a Jobbik saját mélyrepülése miatti frusztráltságát, azt hangsúlyozva, nagyon szükség van a térségben ezekre a fejlesztésekre.

Megemlítette: a Modern városok program keretében 360 milliárd forintnyi beruházásról állapodtak meg Sopronnal, a Fertő tavi beruházás kapcsán kijelentve, "a hetvenes évektől kezdve ott nem történt semmi", miközben az osztrák oldal fejlődött. Ez tarthatatlan állapot, és el kell indítani ezeket a fejlesztéseket - jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, nagyszabású és jó tervek alapján kezdtek neki ennek a munkának, hangsúlyozva, a Fertő-tó esetében állami tulajdonú területet érintenek majd a beruházások. A interpellálók nem fogadták el a választ, a plénum viszont - 112 támogató és 38 elutasító vokssal, egy tartózkodás mellett - elfogadta azt. (MTI)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték