Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Lemondott a fideszes médiaholding elnöke
Lemondott a fideszes médiaholding elnökeKérészéletű volt Varga István regnálása a kormánypárti sajtót tömörítő médiaholding élén. Varga hétfő este felhívta az MTI-t és bejelentette: lemond a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöki pozíciójáról. A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány az a fideszes ernyőszervezet, amelyhez november 28-án – pár kivételtől eltekintve – gyakorlatilag a teljes kormánymédia csatlakozott.

Az alapítvány kuratóriumát vezető egykori fideszes képviselő Varga Istvánnal hétfő délután jelent meg egy ellentmondásokban gazdag interjú. "Keresztény, konzervatív, kormánypárti ember létemre én Élet és Irodalmat járatok, én Magyar Narancsot olvasok, Népszavával kezdek - mert most még nincs Magyar Nemzet -, ha jó tollú cikket, glosszát akarok elolvasni" - jelentette ki az egykori politikus, aki arról is beszélt, hogy először az Indexet nézi meg, aztán az Origót.

Varga január közepén a 24.hu-nak is adott egy interjút, ebben is kritikus volt a fideszes médiával szemben. Megjegyezte például, hogy a közmédia távolról sem tökéletes, az alapítvány célja pedig, hogy "a keresztény oldalon is az ÉS-hez hasonló profi újságírás legyen", amivel gyakorlatilag elismerte, hogy most a jobboldali média profizmus tekintetében nem áll épp a helyzet magaslatán. (index.hu)


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték