Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Kitűzték az ALFA Fesztivál zászlaját Várpalotán
Kitűzték az ALFA Fesztivál zászlaját VárpalotánVárpalota az elmúlt évtől egy új rendezvénynek, az ALFA Fesztiválnak ad otthont. A Cseri Parkerdőben korábban számtalan rendezvény „nevelkedett”. Idén a 3 napos rock'N'roll őrületre 20-25 ezer embert várnak a szervezők. Az alacsony jegyárak mellett is igazán színvonalas program ígérkezik. Ezzel kapcsolatban nyilatkoztak a szervezők és fellépők a fesztivál sajtótájékoztatóján. A fesztiválhangulat nemsokára beköltözik a városba, a közelegő rendezvény első jelképét, a fesztivál zászlaját maga a polgármester asszony és Majka húzta fel a városháza előtt.

Augusztusban második alkalommal rendezik meg az Alfa Fesztivált, ahol a szervezők mindenkori célja, hogy színvonalas, kulturális programokban gazdag rendezvényt kapjanak a látogatók. Ezért már az időpont megválasztását is a rajongókra bízták: online szavazás keretében a válaszadók egyhangúlag 2014. augusztus 28-30. közötti időpontra tették le a voksukat. Várpalota lakosai és a város vezetése szívesen fogadja, és örömmel ad otthont a fesztiválnak.
A sajtótájékoztató első megszólalója Talabér Márta volt, Várpalota polgármester asszonya, aki röviden beszélt a város és a fesztivál közti kötelékekről. „A zene szeretete mindig is jelen volt a város életében. A várpalotaiak nagyon szeretik a szabadtéri programokat, ráadásul a Cseri Parkerdő egy meseszép helyszín, amit országszerte ismernek. A 2013-as fesztiválról csak pozitív élményekkel teli beszámolókat hallottunk. Saját tapasztalatim is nagyon jók voltak – emlékezett vissza Talabér Márta polgármester asszony. Külön kiemelte a rendezvény gazdasági előnyeit is: a helyi szállással és vendéglátással foglalkozó vállalkozóknak ez extra bevételi forrás. „Ez a sok jó élmény már most, a fesztivál második évében arra bíztat minket, hogy hosszú távra tervezzünk, és az elkövetkezendő években összekapcsolhassuk Várpalotát az Alfa Fesztivállal. Egy ilyen színvonalas eseményhez mi a jövőben is szívesen megadunk minden támogatást: nyilvánosságot, a gyönyörű parkerdőt, illetve a jelenleg tervezés alatt álló elkerülő út is figyelembe veszi a kiváló fesztiválhelyszín megőrzését.” – zárta szavait a polgármester asszony.

Goreczki Szabolcs, az Alfa Fesztivál főszervezője elmondta, hogy számos fejlesztéssel és újítással készülnek idén augusztusra. „Bár a fesztiválszervezésben már régi motorosoknak számítunk, mégis minden évben izgalommal állunk az új feladathoz.” – kezdte beszédét. Új logót kapott a fesztivál, amit hamarosan egy friss honlap is követ, ezzel együtt a rendezvény teljes kommunikációját is új alapokra helyezték. Ez a frissesség, a külsőségek mellett a tartalomra is igaz lesz. Szabolcs szerint „továbbra sem fordítanak hátat az eredeti elképzelésnek, de az elrendezés logikusabb, könnyebben befogadható és kényelmesebb lesz, mondhatjuk, hogy emberközpontúbb.” Ennek fényében a belépőjegyeket is igen kedvező árúak: hetijegy elővételben 5.999 Ft, a helyszínen 6.999 Ft, a napijegy pedig 3.499 Ft, amely csak a helyszínen kapható. A fellépők sora is az igényes zene és sokszínűség jegyében áll össze: klasszikusokból játszik majd az EDDA, a Lord és Deák Bill Gyula, számos rock és alternatív együttes, mint az Intim Torna Illegál, a Kiscsillag, a Road vagy a Depresszió. A hip-hop szerelmesei meghallgathatják Majkát és zenekarát, valamint Sub Bass Monstert is, akik a sajtótájékoztatón maguk is megszólaltak. Szabolcs elmondta, hogy ahogyan a látogatók, úgy a fellépők igényeire is igyekeznek ügyelni, talán ezért is kedvelik annyira ők is az Alfa Fesztivált.

Majoros Péter, Majka elmondta, hogy zenekarával idén egy megújult produkcióval készül a nagyszínpadra. „Nemcsak a körítésben és a showban, de a zenében is megújultunk. A mi műfajunkban nagyon fontos a megújulás, az előrelépés, a fejlődés. Nekem is túl kellett lépni a „diszkó-szerepen” és változni az igényesség felé. A mostani zenekarról elmondhatom, hogy Magyarország legjobbjai, 9-10, néha 11 zenésszel állunk a színpadon. Az elmúlt két és fél év csupa jó visszajelzést hozott, reméljük az Alfa Fesztiválon is szeretni fognak minket.” A fesztivál fellépői közül jelen volt még Kiss Sándor, az Intim Torna Illegál frontembere. Elmesélte, hogy 4 éve alakult zenekaruk szerencsére folyamatosan sikereket ér el, idén már az összes fesztiválon nagyszínpados fellépők. „Nekünk is csak jó tapasztalatunk volt a tavalyi Alfa Fesztiválon. Fellépőként minden szervezett volt, tökéletesen működött, nagyon jó élmény volt. A 2014-es nyárra még nagyobb showval, pirotechnikával, és a megszokott tornáztatással készülünk.”

Máté Szabolcs, vagyis Sub Bass Monster nem csak a fesztivál fellépője, hanem a környék lakója és jó ismerője. „Itteni lakosként már nem az első fesztivál a környéken, ahol fellépő, de kicsit szervező és kicsit közönség is vagyok. Idén én is zenekarral lépek fel, a nemrég kijött nagylemezhez egy új műsor is tartozik, amit az Alfa Fesztiválon is láthat a közönség. A fesztivál külön érdeme, hogy ilyen elérhető áron nyújt szórakozási lehetőséget. Nekem külön jólesik, hogy Gyulafirátótról és átjönnek az emberek, és később elmesélik a faluban, hogy milyen volt a koncert” – fejezte be Szabi.

Hogy ne csak a zenészek oldaláról halljunk a városról és a fesztiválról, a sajtótájékoztatón jelen volt Gál Gyula, korábbi válogatott kézilabdázó, Várpalota szülötte, valamint a veszprémi kézi csapat tehetsége, Ligetvári Patrik is. Patrik elmondta, hogy bár az élsportolók élete nem szólhat állandóan a bulizásról, mégis fontos, hogy nyaranta legyenek jó zenés programok, ahol a barátokkal lehetnek, és kikapcsolódhatnak. „Valóban, a sportolóknak nem mindig a fesztiválozás jut. Az elmúlt 20 év kihagyása után idén mégis ellátogatok én is az Alfa Fesztiválra, hiszen csodálatos környezetben, színvonalas programokkal várják az egész családot, és a jegyárak is verhetetlenek.” – tette hozzá Gál Gyula.
A sajtótájékoztató befejezéseként egy korábban példátlan gesztust láthattunk: az együttműködés jelképeként a polgármester asszony, a főszervező és Majka közösen felhúzták a fesztivál megújult zászlaját a városháza előtt, ezzel is mutatva, hogy a fesztivál milyen fontos szerepet tölt be Várpalota életében.

Összefoglalva nagyon sok jót, ha nem csak jót hallhattunk az Alfa Fesztiválról a tavalyi évből. Zárszóként Goreczki Szabolcs elidőzött egy kicsit a fesztivál nevén: „Érdekes, hogy az Alfa az ábécé elején áll, a fesztivál pedig a nyár egyik záró eseménye lesz. Szerintünk ez mégis egy kezdet, például a tanév kezdete, és szeretnénk, hogy a látogatóink az itt kapott élményekkel, ezzel a tűzzel vágjanak neki az őszi hónapoknak.” Nem is kérdés, hogy idén is hatalmas buli lesz Várpalotán, a látogatókat színvonalas fellépőkkel, kedvező jegyárakkal és fergeteges hangulattal várja az Alfa Fesztivál 2014. augusztus 28-30. között Várpalotán, a Cseri Parkerdőben.
ALFA – ahol a fesztivál kezdődik!
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték