Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

NÉZZÜNK A SPORTOK MÚLTJA MÖGÉ
NÉZZÜNK A SPORTOK MÚLTJA MÖGÉMexikótól Mongóliáig. Joel és Nish, a Törzsi kiképzőtábor műsorvezetőinek elmélete szerint elképzelhető, hogy az évszázadok során, ahogy formáltuk az ősi mozgásformákat egyre és egyre modernebb irányba, úgy öltük ki belőlük pontosan a lényeget. A megszállott sportoló gasztroguru humorista társával a ViasatExplore csatorna új műsorában járja a világot, Mexikótól Mongóliáig, ősi kultúrák mindennapjaiba beépülve.

Iskolás korunk óta tudjuk, hogy a Maslow-piramis csúcsa az egészséges élet utáni vágy, ez pedigelsősorban a táplálkozáson és a mozgáskultúránkon fog állni vagy bukni.A sportma könnyebben beépíthető a mindennapokba, mint valaha: futhatunk, kondizhatunk, kérhetjük edző segítségét, vagy járhatunk órákra, akár rúdtáncra vagy fegyenc edzésre is. A hosszú ideje létező mozgásformák vagy inkább az aktuális divatsportok lesznek számunkra a befutók? Joel és Nish szerint érdemes felfedezni az egyes sportformák eredetét, és ezt meg is teszik aViasatExplore csatornán futóTörzsi kiképzőtáborcímű dokumentumfilm kedvéért.

A mai napig vannak olyan törzsek, amelyek nem engednek a civilizációnak, nem fogadják be az újkeletű trendeket és nem váltják le rég bevált eszközeiket egy modernebbre – és természetesen így állnak kultúrájukhoz, gasztronómiájukhoz és mozgásformáikhoz is. Ezek a közösségek különbözőségeik ellenére mind nagyon aktív életmódot folytatnak régi edzésformák alapján, ám ezzel elsősorban létszükségleteiket elégítik ki!Ilyen számukra a kick-box, a hegyi futás, de a 24 órás állatvédelem is.

A duó Mexikótól egészen Mongóliáig utazik, hogy hat különböző közösség mindennapjait fedezhessék fel. Míg Nish a helyi kultúrával és a konyhával ismertet meg,a nagy kihívás Joelre vár, aki hiába büszke fekvőtámaszaira, nem lesz egyszerű dolga, ha a törzsek állóképességéről van szó. – Ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha csináltam – árulta el Joel egy videóinterjúban.¬¬– Kenyában például egy mini olimpiát szerveztek, ahol volt futás, lándzsadobás és egy olyan sport, amit a helyiek csak bottal ütlegelésnek neveznek. Az egész forgatás már csak azért is érdekes volt, mert ezek az emberek nem azértteszik, amit tesznek, hogy megnöveljék az Instagram követőtáborukat, hanem a túlélésért.

Április 14-től vasárnap esténként 20:10-től derül ki, Joel fittebb-e, mint egy maszáj harcos. Aszakértők bevonásával elemzett mozgásformák mellett a sportőrült Joel áll az egyes törzsek kihívásai elé, és kiderül, lépést tud-etartani a lakosokkal például Kung Fu párharcban (ahol csak a fejét használhatja a küzdelemre), megtanul-e szabad halászni, vagy legnagyobb félelmét, a magasságot leküzdeni.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték