Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

ERDŐS CSABA KASZKADŐRSHOWJA AZ OPEN ROAD FEST-EN!
ERDŐS CSABA KASZKADŐRSHOWJA AZ OPEN ROAD FEST-EN!Egyedi épített motorcsodák, izgalom és száguldás együtt: Erdős Csaba többszörös bajnok és szenvedélye minden, ami motorozás: idén ismét fergeteges kaszkadőrshowal készül az Open Road-ra!

Állandó vendégeink már biztosan tudják, hogy az Open Road Fest nem csak színvonalas koncertjeivel vonzza az érdeklődők ezreit, hanem számos más programot is kínál. A fesztivál visszatérő vendége Erdős Csaba, akit motoros körökben biztosan nem kell bemutatnunk. Csaba többszörös drag bike, streetfigter és enduro bajnok, hazánk büszkesége, aki lélegzetelállító kaszkadőrmutatványaival mindig sokkolja a közönséget. Idén júniusban ismét tiszteletét teszi a Harley-Davidson fesztiválon június 5-én és 6-án, hiszen a szervezőkkel, ahogy a kétkerekű gépekkel is régi és szoros a kapcsolat.

Erdős Csaba egészen fiatalon kezdett a motorok körül legyeskedni, 12 évesen már maga építgette Riga 12-es első motorját. Mindig is sportos alkat volt, nem elégedett meg egy sportággal, több dolgot csinált párhuzamosan: kajakozott, kenuzott és több küzdősportban is kipróbálta magát, és mindegyikbe bele adott száz százalékot. “Megszállott vagyok és tudok párhuzamosan több dolgot magas szinten űzni. Amibe belefogok, az nagyon érdekel, és időt, energiát nem sajnálok rá” – nyilatkozta Csaba egy korábbi interjúban. A nyolcvanas évek közepe óta a tuningolás Csaba egyik nagy szerelme, minden munkáját gondosan előre megtervezi, saját kezűleg végez minden műhelymunkát, és elmondása szerint azóta, ha teheti rá sem ül szériamotorra.

Csaba egy ideje már nem drag bike-ozik, helyüket átvette a dragster autó, melyen mostanában állandóan dolgozik. Két ilyen szörnyetege van jelenleg, és egyik a másik után dönti meg az elképzelhetetlen sebességrekordokat. Ezekben a gépekben több ezer lóerő “szunnyad”, és az ehhez járó különleges üzemanyag a hagyományos tízszeresébe kerül literenként, pedig ez csak egyetlen másodpercnyi száguldásra elég!

Erdős Csaba és csapata már nem versenyez, szerénytelenség nélkül állíthatják, hogy már mindent megnyertek, amit ebben a szakmában lehetett. Három nemzetközi stunt driving versenyt nyertek, három világrekordot állítottak fel, és szeretnék a versenyzés terepét átengedni a fiatalabb generációnak. Egyedülálló teljesítményeik révén az elmúlt években bejárhatták a világot, Európán kívül Isztambulba és Ázsiába is eljutottak, és jelenleg is hívják őket például Dubaiba és Abu Dhabiba. Ez a sűrű napirend az oka, hogy az Open Road Festre is csak csütörtök és pénteki napokon tudnak ellátogatni, mert a hétvégén már külföldön várják őket.

Csaba idén egy látványos kaszkadőrshowal és nyaktörő mutatványokkal készül az Open Road Fest látogatóinak. A napokban arról kérdeztük, hogy mivel készülnek az idei bemutatóra. “Minden évben szolgálunk egy kis meglepetéssel, állandóan új elmebeteg dolgokat találunk ki. A legtöbb elem érdekessége, hogy tényleg egyedülállóak a világon, senki más nem csinálja, amiket mi. Idén az egyik újdonságunk egy 5 személyes quados mutatvány, 3 fővel a hátsó keréken, amihez lassabban megyünk majd ugyan, de még az is lehet, hogy 6 emberrel is megpróbálkozunk…” – mesélte. A bemutató részét képezi néhány speciális biciklis mutatvány is. Csabáék “kerékpáratlanoznak” majd egy 160 centi magas egykerekűn, valamint a különleges “háromkerekű egykerekűn”, ahol a három kerék egymás alatt helyezkedik el, és a vakmerő utas két méteres magasságban pedálozik.

Arra a kérdésünkre, hogy Csaba hogyan bulizik a fesztiválon, azt a választ kaptuk, hogy: “Tudni kell, hogy Alsóörsön nehéz a terep a kaszkadőrmutatványokhoz, szűk a hely és rosszak a terepviszonyok. Persze ezek nélkül is nagyon kiveszi az embert egy ilyen 40 perces show, úgyhogy az estéket mi leginkább pihenéssel töltjük” – tette hozzá Csaba. Amilyen nyaktörőnek látszanak a mutatványok, profiként annyira ügyelnek a biztonságra, és minden mozzanatot a végletekig lebontva terveznek meg. A tökéletes összhang mögött, amivel a három kaszkadőr elkápráztatja a közönséget, már több mint 10 éves közös munka áll.

Nem túlzás – a kaszkadőrcsapat eredményei és tudásuk egyedülálló nem csak Európában, de az egész világon, és ebből mindenki megnézhet egy kis szeletet idén nyáron az Open Road Festen. Motorozás egykeréken, hátrafelé vagy épp fejen állva – ezeket mind végigizgulhatja, aki megnézi Erdős Csaba és csapata motoros showját a Harley-Davidson fesztiválon június 5-én és 6-án, Alsóörsön!
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték