Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

HA IGAZI ÉLMÉNY KELL - CAMPUS FESZTIVÁL
HA IGAZI ÉLMÉNY KELL - CAMPUS FESZTIVÁLIdén is az ország egyik legkomfortosabb fesztiválja lesz a debreceni Campus Fesztivál, ráadásul a programkínálat minden eddiginél erősebb. A Nagyerdei Stadion környezetének köszönhetően az Artisjus-díjas, kelet-magyarországi rendezvény, hazai viszonylatban a legszínvonalasabb fesztivál helyszín, ahol tavaly már több mint hetvenezren buliztak.

A húszhektáros terület infrastrukturálisan jól felszerelt: a WC-k, mosdók, sétáló utak, és szökőkutak mellett, ott van a stadion látványos építménye, benne a több mint ezer négyzetméteres egyedülálló buli-arénával, és a kulturális programok centruma, a fesztivál emblémájaként is ismert, frissen felújított 101 éves Víztorony is.

A programkínálat teljes, a markáns névsorban olyan ismert előadók szerepelnek, mint a brit drum and bass DJ és zenei producer Wilkinson, napjaink legambiciózusabb és legtöbbre hivatott dubstep zenekara a Modestep, nagyszabású koncertet ad Ákos, a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, a Quimby, valamint a nagyerdei rendezvényre érkezik a holland jazz díva Caro Emerald, és a legenergikusabb brit zenekar, az Enter Shikari is. A műfajában sokszínű és garantáltan igényes nyári élmény július 22-től kezdődik.

Általános információk

A Campus Fesztivál a legdinamikusabban fejlődő hazai fesztivál. 2008 óta Kelet-Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja. Az elmúlt hét év alatt egy tizenöt ezres helyi rendezvényből hetvenezres, országos jelentőségű fesztivállá nőtte ki magát.

Az évről évre növekvő látogatói adatok mellett, a rendezvény sikerét több szakmai díj elnyerése is bizonyítja:

> 2009-ben hivatalos városi nagyrendezvény rangot kapott;
> 2014-ben az év könnyűzenei produkciója kategóriában elnyerte az Artisjus-díjat;
> 2012-ben és 2014-ben a látogatók a legnépszerűbb debreceni rendezvénnyé választották meg.

Fesztiválhelyszín

A Nagyerdei Stadion és környezete korszerű, innovatív, esztétikus és változatos helyszínt biztosít a Campus Fesztivál számára.

Színes programkínálat évről évre Színes és széles programkínálattal várjuk évről-évre a látogatókat. A teljes magyar könnyűzenei élvonal fellépett már a Campus Fesztiválon. Évről évre bővül a nemzetközi sztárok palettája, számos ismert világhírű zenész/együttes lépett már fel a Campus Fesztiválon: Apocalyptica // The Rasmus // Bob Sinclar // Parov Stelar // Dj Antoine // Wankelmut // The Asteroids Galaxy Tour stb.

A Campus Fesztivál programkínálatából nem hiányozhatnak a kultúra különböző szegmenseit képviselő fellépők sem: Dumaszínház // színházi előadások // közönség- és blogger találkozók // mutatványosok // filmvetítések stb.

A JÖVŐ NAGYSZÍNPADOS FELLÉPŐI (?)

A Campus Fesztivál fellépőinek névsorából soha nem maradhatnak ki a népszerű zenekarok és előadók, de lássuk, kik azok a feltörekvő tehetségek, akik tovább színesítik a zenei palettát, és köztük rejtőzhetnek a jövő nagyszínpados fellépői. Az Uzipov triója második alkalommal erősíti a fesztivál fellépőinek névsorát. Elképesztő energiájú noiserock zenéjükkel máris felhívták magukra a figyelmet, nem meglepő, hogy július 25-én 16:30-tól a Pepsi Nagyszínpadon fognak fellépni.

A fesztivál egyik legfajsúlyosabb bandája, a hazai metálszíntér új generációjának legígéretesebb hármasa, az Apey And The Pea. A Fonogram díjas csapat egy „pokolbéli utazásra” invitálja a rockereket, okkult- és horror témákkal fűszerezve, mindezt garantáltan abban a zenei minőségben, ahogy az a lemezeiken is hallható. A némi doom, stoner és grunge hatást is zenéjébe elegyítő trió július 25-én a Rézangyal-Roncs Arénában látható majd. Akik egy kis időutazásra vágynak, egy tematikus túrán is részt vehetnek három remek zenekar vezetésével.

A szemtelenül fiatal és mégis rövid idő alatt elképesztő sikereket elérő Middlemist Red a ’60-as évek pszichedelikus rockzenéjének reneszánszát tudta még egy csavarral megdobni, és olyat mutatni, amivel a 2014-es Deezer Young Guns tehetségkutató 180 országának zenekarait is maga mögé utasította. A Headbengs dögös, pörgős, táncolós, fejrázós rock’n’roll-ja a ’70-es évek legjavát idézi.

A srácok minden bizonnyal erre születtek, nem csak zeneileg hozzák az évtizedet tökéletesen, ám mégis mai igényeknek megfelelően, de úgy is néznek ki, mintha abból az évtizedből pottyantak volna 2015-be. Idén a Nagy-Szín-Pad tehetségkutató legjobb kilenc zenekara közé is bejutottak, július 22-én 16 órától a Telekom Hall színpadán zúznak. Két rocktúra után a ’80-as évtized diszkóiból kiszökött lágyabb popdallamokkal érkezik július 23-án csütörtökön 20:15-kor a Telekom Hall színpadra a Wellhello.

Zenéjük hangulata több korosztályt is magával ragad, Flour Tomi és Diaz fogós szövegeit pedig bármelyik tizenéves álmából felkeltve is tudja. Garantáltan elnöki bulinak nézünk elébe. A hiphop rajongók pedig ki mással bulizhatnának együtt, mint a Halott Pénz név mögött álló Marsalkó Dáviddal és rekordlétszámú tagsággal bíró, Dáviddal együtt összesen hét főt számláló formációval. A srácok már üzentek is a debreceni és Debrecenbe tartó
fesztivállátogatóknak: Szólj anyunak, hogy a városban vagyok július 24-én, pénteken 23:45-kor a Telekom Hall színpadán.

A hiphop világából szintén merít a dubstep és drum and bass alapokat élőhangszerekkel kísérő Cloud9+. Két és fél évvel ezelőtt mutatkoztak be első dalukkal, és nagyon hamar a közönség kedvencévé váltak. A Campus Fesztiválon július 24-én bukkan fel a rockstep-szupernóva a Telekom Hall színpadán. A péntek délutáni ráhangolódáshoz Lóci Játszik szeretnivaló dalokat hat pajtásával együtt 17 órától az újonnan megnyílt Víztorony Pódium színpadán.

Dalaikat nem csak az eredeti szövegek és az akusztikus gitárra épülő, különböző zenei megoldásokkal tarkított dallamok egysége teszi lendületessé és élővé, de szinte minden dalhoz elkezd az ember fejében egy kisfilm pörögni, annyira „képi” Lóci zenéjének világa. Nem is meglepő ez egy filmszakot végzett dalszerzőtől, aki nem mellesleg a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan filmzenéjében is közreműködött.

Az Éva Presszó név senkit ne tévesszen meg, habár letűnt évtizedek szocreál romantikáját idézi, még véletlenül sem a Csinibaba-filmzene legjavára kell számítani. A tapasztalt zenészekből álló debreceni formáció zenéje a legkevésbé sem nosztalgikus, hanem új és izgalmas egyveleg, amiben a pop, rock, reggea, a dzsessz és a blues is harmonikusan megfér egymás mellett. Ráadásul a srácok emelték a tétet, nem is egy, hanem rögtön két hölgy is ékesíti a zenekar tagjainak sorát, és Vigh Évi énekhangjára lehetetlen nem odafigyelni.

KULTÚRA TORONYMAGASAN

A Víztorony Pódium a megújult Nagyerdei Víztorony mellett kétségtelenül a Campus Fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne lesz július 23-25. között. A különleges élményt pedig csak tetőzi a sokszínű kulturális programkínálat, aminek otthont ad az emblematikus építmény a három nap során. Színház, humor, zene, mozi, és egészen
rendhagyó, műfajokon átívelő kooperációk is előfordulnak majd. A csütörtöki napot 17 órakor a nevét egy székesfehérvári buszmegállótól kölcsönző Zombori zenekar nyitja.

Friss folkzenéjük a táncházak energiájának, a progresszív elektronikának, és jazz hangzásvilágának keveréke, nem véletlenül kapta a folktronika jelzőt. A világzenei kalandozás után Palya Bea kalauzolja el közönségét a nőiség ezer árnyalatának világába. Dalaira három ifjú költő/slammer, Kemény Zsófi, Horváth Kristóf Színészbob, és Simon Marci válaszol majd. Ahogy maga a művésznő fogalmaz: „Én is fogok új szövegeket írni, férfiast és nőiest, előkerül női lélek, férfitest. Vágyaimról énekelek kurvásat és szűziest.

Mint minden nap, úgy csütörtökön is 20 órától a Dumaszínházé a terep, Kőhalmi Zoltán, Hajdu Balázs és Tóth Edu dolgozza meg a nevetőizmokat. A lendületet pedig viszik tovább a Világotjárt dallamok, a Csokonai Színház színészeinek tolmácsolásában érkeznek vígopera-keresztmetszetek, és rácáfolnak a tévhitre, miszerint az opera annyiból áll, hogy valakit leszúrnak és még tíz percig énekel. Az este 23:30-tól egy izgalmas zenei utazással folytatódik.

A Random Trip-koncertek keretében nem egy összeszokott, állandó formáció zenél együtt, hanem kiváló magyar underground zenészek, akik mind más műfajt képviselnek, és izgalmas improvizációk során összerakják, amijük van. Majd levezetésként 1 órától a Campus Mozi várja fesztivállátogatókat. Július 24-én pénteken a Lóci Játszik héttagú formációja kezdi a bemelegítést történetmesélős szövegeikkel és egyedi zenei megoldásokkal színesített, akusztikus zenei alapokra épülő dalaikkal, 18:30-tól pedig Falusi Mariann önálló estje keretében meséli el, milyen is volt a XX. század, az évtizedek emblematikus magyar és külföldi dalaival, valamint a korszakhoz kapcsolódó érdekes történetekkel megfűszerezve.

20 órától a Dumaszínház képviselői, Dombóvári István, Janklovics Péter, Szobácsi Gergő veszik kezelésbe a rekeszizmokat, majd a Mystery Gang rockabilly triója idézi meg az ’50-es évek legjobb rock and roll bulijainak hamisítatlan hangulatát saját szerzeményekkel és nagy klasszikusokkal. A nyugodni nem vágyók 23:30-tól A Nyughatatlan alternatív country-jára rophatják tovább. A saját zenei világukat autentikus rockabilly elemekkel elegyítő formáció Johnny Cash legjobb dalait is elhozza.

Július 25-én, szombaton a szokásos délután 5 órai kezdéskor ÉG (Éles Gina) és barátai veszik birtokba a Víztorony Pódiumot. Gina saját szövegeire írt dalai mellett a 20. század nagy költőinek több versét is megzenésítette. 18:30-tól a Parno Graszt világszerte ismert és elismert autentikus cigányzenéjéé a terep. 20 órától ezen a napon is a Dumaszínházé a főszerep, Aranyosi Péter és Bellus István szórakoztatja a Pódium közönségét.

21:45-től Für Anikó és Hrutka Róbert kelti életre a színésznő eddig megjelent két szólólemezének dalait, melyek egyedi, váratlan, kicsit fanyar hangulata egyértelműen magán viseli a szerzőpáros, Bereményi Géza és Hrutka Róbert kézjegyét, a Nőstény álom így sokkal több, mint női romantikus szenvelgés. 23:30-kor az összetéveszthetetlen hangú Fábián Juli és a Zoohacker lépnek színpadra.

A 2011-ben alakult elektroakusztikus formáció szerzőpárosának mindkét tagja más-más műfajból érkezett, találkozásuk eredménye pedig az a sajátos zenei világ, ami ötvözi a régi stílusokat a modern irányzatokkal, és az elektronikus hangszerelés teszi még inkább modernné és egyedivé dalaikat. 1 órától pedig még egy utolsó közös Campus mozizás várja lezárásként és mintegy búcsúként a fesztivál látogatóit.

ÖSSZMŰVÉSZETI HELYSZÍNEK

A Víztorony új épületrésze sem marad programok nélkül. Az utcaszinti részen kialakított H2O Galéria ad idén otthont a KULTer.hu és a Dub Székház közös összművészeti helyszínének. A kiállítótér eleve sajátos miliőjében számos fiatal költőt és írót ismerhetünk meg, de nem maradnak el a helyi és országosan ismert slammerek sem, a kora esti órákban pedig beszélgetések lesznek mások mellett Palya Beával, a Supernem-ből ismert Papp Szabival vagy Zságer Balázzsal.

A Dub Székház zenei spektruma idén élő zenekarokkal bővül, az Eurovíziós selejtezőt megnyerő Passed, az A38 tehetségkutatóján győztes Makrohang, illetve a már amerikai és japán turnét is maga mögött tudó Jónás Vera Experiment lép fel. Az esték további része egy komplex chill-out utazást ígér a kísérleti elektronikai színtér izgalmas szereplőivel. Teljesen új elemet hoz a fesztivál programjába az idén debütáló Borfalu Színpad.

Tavaly sokan hiányoltak egy olyan hangulatos helyet, ahol a nagy koncertek véget érte után is lehet beszélgetni, borozni, jó zene mellett. A Bor- és Gasztrofaluban felállított színpadon folk-, blues- és akusztikus produkciók játszanak éjszaka, így például vendégünk lesz Bognár Szilvia és az Etnoé, Dr. Valter Blues társasága, a Margaret Island vagy épp a mediterrán utcazenét játszó Malaga Quintet.


KÜLÖNLEGES PROGRAM A CAMPUS FESZTIVÁLON

DVSC-Skonto Riga
Európa Liga mérkőzés

A könnyűzenei fesztiválokon szokatlan, Magyarországon sosem látott rendezvénykombinációra kerül sor a Nagyerdőben! A DVSC-TEVA labdarúgó csapata bejutott az Európa Liga második körébe, ahol a lett Skonto Riga csapatával mérkőzik meg a harmadik körbe jutásért. A csapatok az első mérkőzést Rigában, Lettország fővárosában játsszák július 16-án csütörtökön, 18 órától, míg a továbbjutást eldöntő visszavágóra Debrecenben kerül sor július 23-án 17 órától. Július 23-a a Nagyerdei Stadion környezetében megrendezett Campus Fesztivál első napja is egyben, így a fesztiválozók és a DVSC szurkolói közös programon vehetnek részt, ha úgy döntenek.

A DVSC és a fesztivál szervezői megállapodtak, hogy a népszerű rendezvény és a népszerű klub kölcsönös figyelmességgel kezelik egymás közönségét, így a különleges alkalom emlékezetessé válhat mindenki számára.
A DVSC a stadion D7 és D8 szektorát biztosítja a fesztiválozók számára a találkozóra érvényes legalacsonyabb áron, amely az egyébként 1500 Ft-ra beárazott szektorban ezúttal 600 Ft.

A fesztivál szervezői a 600 Ft-os jegyár 50%-át a fesztivál bérleteinek és aznapra szóló napijegyeinek árában érvényesíti, így a mérkőzést megtekintő fesztiválozók csupán 300 Ft ellenében, azaz 80%-os kedvezménnyel juthatnak be a nemzetközi kupamérkőzésre. A remélhetőleg jó hangulatú és sikeres mérkőzést követően a Campus Fesztiválon 19.30-kor kezdődik a nagyszínpad programja, így senki nem marad le a Quimby, a holland Caro Emerald, valamint Majka és Curtis koncertjéről és a nap egyéb esti programjairól.

A fesztivál szervezője a DVSC mérkőzéseire a 15/16 bajnokságra érvényes szezonbérlettel és a fesztivál csütörtöki napjára is érvényes belépővel rendelkezők számára 300 Ft értékű italjegyet bocsát rendelkezésre, melyet a mérkőzés napján, a fesztivál területén lévő büfékben lehet beváltani.

EGYETEMVÁROS - DEBRECENI EGYETEM A FESZTIVÁLON

Idén még több tudománnyal találkozhatnak a látogatók a Campus Fesztiválon, ami az ország egyetlen „Okos” fesztiválja. 800 négyzetméteren, több mint 20 standdal és 150 egyetemi oktató, kutató és dolgozó részvételével rendezi meg a Debreceni Egyetem az Egyetem tér programjait. Idén is a fesztivál főbejárata után közvetlenül jobb oldalon, a Nagyerdei Stadion parkolójában várják az érdeklődőket, akik az esti koncertek előtt játékosan kapcsolódhatnak ki a tudomány világában.

Tavaly több mint háromezren vettek részt a Debreceni Egyetem által szervezett programokon. A Campus Fesztiválon az Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Tanszék munkatársai mágneses magrezonanciás „sörvizsgálatot” tartanak, de nem hiányoznak idén sem a látványos kémiai és fizikai kísérletek. Először költözik ki a fesztiválra az agrárvilág: a tudományos ismeretterjesztés mellett szórakoztató növény- és magfelismerés is várja az érdeklődőket, akik bepillanthatnak az élelmiszeripar egyes ágazataiba, és még biolekvárt is lehet majd kóstolni.

Az Egyetem tér kínálatát többek között interaktív földtudományi bemutató, tőzsdei szimulációs játék, fesztiváltörténeti kiállítás, néprajzi szófejtő, tésztahíd-építő verseny és egészségmegőrzéssel kapcsolatos prevenciós programok is színesítik. Az egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja önismereti tanácsadással és a gyermekek számára berendezett játszósarokkal is várja a fesztiválozókat. Az egyetem kezelésében lévő Nagyerdei Víztorony a próbaüzem után hivatalosan a fesztiválon nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt – várhatóan az egyetemi ifjúság kedvelt helye lesz a fesztiválon és „fesztiválmentes” időben is.

2015-ben is a Campus Fesztivál ad otthont a ponthúzó partinak, az idei felvételi ponthatárok a PONT OTT Partin derülnek ki július 23-án 20.00 órától. Újdonság: a leendő debreceni gólyák a jó hír mellé ajándékot is kapnak.

IDÉN IS FŐTÁMOGATÓ AZ OTP JUNIOR

Az OTP Bank a fiataloknak szóló OTP Junior márkájával 2007 óta támogatója és immár ötödik alkalommal
főtámogatója az évről évre nagy sikernek örvendő Campus Fesztiválnak. A legnagyobb magyarországi hitelintézet több fesztiválon is jelen van támogatóként. Célja, hogy a színvonalas zenei programok környezetében a fiatalok megismerjék a bank sokszínűségét, személyesen is megtapasztalják annak előnyeit, ha valaki az ügyfele.

Az Északkelet-magyarországi Régió legszínvonalasabb könnyűzenei fesztiválján az idei évben is több helyszínen találkozhatnak a bankkal a látogatók. A hitelintézet munkatársai a fesztiválozókat meglepetés aktivitásokkal és ajándékokkal is várják, emellett kötetlen beszélgetés keretében bárki kérhet tőlük pénzügyi témákban információt, tanácsokat. A bank a fesztiválon több éve egy buli helyszínt is létrehozott OTP Lounge néven, ahol változatos zenei programokkal és kártyás fizetési lehetőséggel várják a résztvevőket.

Azok, akik az OTP Bank által kibocsátott bankkártyával rendelkeznek jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőjegyüket a fesztivál hivatalos honlapján. Illetve a helyszínen az OTP Klub kártyával rendelkező ügyfelek fél áron válthatnak napi belépőjegyet. A fesztivál területén az OTP Bank ATM-et fog üzemeltetni, emellett a látogatók a jegypénztárban és az OTP Lounge-ban is fizethetnek bankkártyájukkal.

A DKV HAZAVISZ

A DKV Zrt. az idén először, éjszakai autóbuszjáratok beállításával szervezi meg a fesztiválozók hajnali hazajutását. A járatok 2015. július 24-25-26-án, pénteken, szombaton és vasárnap közlekednek majd. A Campus Fesztivál várhatóan idén is nézőcsúcsot fog dönteni, amire a DKV ebben az évben is felkészül. Tavaly a fesztivál ideje alatt éjszaka villamosokat indított a társaság, a növekvő igényeknek megfelelően viszont ebben az évben autóbuszok viszik haza a fesztiválozókat.

A járatok útvonalát és menetidejét úgy tervezte meg a közlekedési társaság, hogy a város nagy lélekszámú, keleti és nyugati részeit egyaránt elérjék a buszok, hiszen az a cél, hogy a lehető legtöbb utas vegye igénybe a C1 és C2-es éjszakai járatokat a Campus Fesztivál ideje alatt. A közlekedési társaság szakemberei nappal, valós forgalmi viszonyok között mérték a tervezett járatok menetidejét, ami mintegy 35 – 40 perc volt, így az éjszakai járatok menetideje ettől biztosan rövidebb lesz.

A DKV tervei a Campus Fesztivál első napján, július 24-én, pénteken szóló buszokat állítanak forgalomba, igény szerint azonban csuklós buszok is készenlétben lesznek, ha azok beállítását az utasforgalom indokolja.
A C1-es és C2-es éjszakai járatok a Klinikák előtt kialakított ideiglenes megálló helyről indulnak, majd a Nagyállomást elérve a legrövidebb útvonalon mennek vissza a Klinikákhoz. A járatok éjféltől hajnal 3.15-ig közlekednek. Az utazáshoz érvényes bérlet, vagy menetjegy szükséges. A három nap alatt, a fesztivál bejáratánál vásárolhatják meg menetjegyeiket a résztvevők.

A C1-es éjszakai járat útvonala:
Klinikák ideiglenes forduló – Nagyerdei körút – Hadházi út – Nyíl utca – Árpád tér – Kassai út – Sámsoni út – Acsádi út – Veress Péter utca – Vámospércsi út – Hétvezér utca – Diószegi út – Borzán Gáspár utca – Monostorpályi út – Mikepércsi út – Nagyállomás

A C1-es járat megállóhelyei:
Klinikák (ideiglenes megállóhely) - Kardos utca - Hadházi út - Nyíl utca - Árpád tér - Laktanya utca - Thököly utca - Budai Nagy Antal utca - Szalók utca - Acsádi út - Skalnitzky Antal utca - Veres Péter utca - Hold utca - Regionális Képző Központ - Sólyom utca - Hétvezér utca - Bihari utca - Borzán Gáspár utca – Konzervgyár - Kabar utca - Wekerle utca - Debreceni Erőmű - Nagyállomás

A C1-es éjszakai járat az alábbi időpontban indul a Klinikák előtti ideiglenes megállóhelyről:

0:00 - 0:30 - 1:00 - 1:30 - 2:00 - 2:30 - 3:15

A C2-es járat megállóhelyei:
Klinikák (ideiglenes megállóhely) - Dóczy József utca - Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium - DAB székház - Dienes László Gimnázium - Dózsa György utca - Csemete utca - Mester utca - Pesti utca - Kishegyesi út - Dorottya utca - Derék utca, Jégcsarnok - Holló László sétány - Sárvári Pál utca - Vincellér utca - Tócóskert tér - Kanális utca - Bádogos utca - Gázvezeték utca - Debreceni Erőmű - Nagyállomás

A C2-es éjszakai járat az alábbi időpontban indul a Klinikák előtti ideiglenes megállóhelyről:

0:05- 0:35 - 1:05 - 1:35 - 2:05 - 2:35 - 3:10

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. bízik abban, hogy az éjszakai járatok nagymértékben megkönnyítik a fesztiválozók hazajutását, ezért nagyon sokan fogják igénybe venni a szolgáltatást.
További fesztiválos részletek: www.campusfesztival.hu, facebook.com/campusfesztival

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték