Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Kékfrankos Április Nagykóstoló hetven pincészet boraival
Kékfrankos Április Nagykóstoló hetven pincészet boraivalBudapest, 2016. április 21., csütörtök (MTI) - Több mint hetven Kárpát-medencei pincészet kékfrankosait ismerhetik meg a látogatók a szombati Kékfrankos Április Nagykóstolón, melynek vendégbora idén a kadarka lesz. A rendezvény mesterkurzusokkal és Prémium Bikavér teremmel is várja a közönséget a Corinthia Budapest Hotelben. A kékfrankos Magyarország legelterjedtebb kékszőlőfajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott hazai borvidékeken kívül mindenhol termesztik. A szőlőfajta borai kifejezetten változatosnak mondhatók.

A kékfrankos kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt gyümölcsös bor vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium tétel, de a fajta kiváló házasításokhoz is: a bikavérek legfontosabb alapanyaga - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben. A sétáló kóstolón megismerhetők lesznek a kékfrankos legfontosabb hazai termőhelyei és stílusai: Szekszárdról többek között a Heimann Családi Birtok, Németh János vagy a Vida Családi Borbirtok, Egerből a Kovács Nimród Winery és a Thummerer Pince, a soproni borvidékről a Garger Pince, a Weninger Pincészet és a Winelife, Villányból a Heumann Pincészet, a Ruppert Pince és a Vylyan, a balatoni borrégióból a Csobánci Bormanufaktúra, a Homola Pince és a Konyári Pincészet, a Mátrából Karner Gábor és Szőke Mátyás borai lesznek kóstolhatók, de képviselteti magát az Etyek-Budai, a Kunsági, a Pécsi és a Tolnai borvidék is.

Felvidékről Bott Frigyes, a Csernus Pincészet, a Kasnyik Családi Pincészet és a Mátyás Pince érkezik. A Kékfrankos Április Nagykóstoló vendégei a kiállítótérben kínált borokon kívül a Prémium Bikavér teremben a bikavérkínálat csúcsát bemutató tételeket kóstolhatnak külön térítés ellenében. A rendezvény három mesterkurzusnak is otthont ad: Eger egyik vezető borászata, a St. Andrea ma már elsősorban a házasításokra, azaz a bikavérre és az Egri csillagra fókuszál, a Kékfrankos Áprilisra azonban ifjabb Lőrincz György a nagy bikavérek mellett néhány fajtabort is bemutatat kereskedelmi forgalomban nem elérhető palackjaik közül.

Sebestyén Csilla és Fiáth Attila a Szekszárdi borvidék legszebb kékfrankosai és bikavérei közül mutat be 2013-as és 2012-es tételeket, Sánta Zoltán pedig A kadarka lehetőségei címmel ad körképet egy másik elterjedt magyarországi kékszőlőfajtáról. Részletes információk a kóstolóról a www.kekfrankosaprilis.hu honlapon találhatók.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték