Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Kiállítás a 2015-ös érembiennálé díjazott művészeinek a munkáiból Sopronban
Kiállítás a 2015-ös érembiennálé díjazott művészeinek a munkáiból SopronbanSopron, 2016. június 15., szerda (MTI, fotó: erembiennale.hu) - Kiállítás nyílik a tavalyi, Országos Érembiennálé díjazott művészeinek az alkotásaiból június 19-én, Sopronban, a Lábasházban. Érmet most nem láthat a közönség, a kiállításon szobrok, órák és egyéb alkotások szerepelnek - emelte ki a tárlat rendezője, a Soproni Múzeum művészettörténésze az MTI-nek. Nemes András elmondta, hogy 1977 óta rendezik meg az országos érembiennálét Sopronban, a tavalyi volt a huszadik. Minden alkalommal zsűri értékelte, pontozta az alkotásokat.

Volt olyan év, amikor öt, de volt olyan időszak is, amikor tizenkét művész munkáját díjazták. 2015-ben nyolc elismerést adtak át. Ezek között a legrangosabb, a város által adományozott Ferenczy Béni-díj, amit legutóbb ifj. Szlávics László szobrász-éremművész vehetett át. Ő másodszor kapta meg az érembiennálé nagydíját - említette a művészettörténész. A kitüntetett képzőművészek munkáiból kétévente kiállítás nyílik Sopronban. A tárlaton mindenkitől több mű, köztük sorozatok is láthatók lesznek. Tematikában nem volt megkötés, az alkotók műtermeiben konszenzus alapján válogatták ki a bemutatandó műalkotásokat - részletezte Nemes András.

Hozzátette: sokoldalú lesz a kiállítás, megjelennek majd a klasszikus öntött szobroktól kezdve az üvegszobrok, óraszerkezetek vagy éppen hegesztett vasból készült alkotások is. Figurális darabok, nonfiguratív, filozofikus művek egyaránt helyet kapnak a tárlaton. A XX. Országos Érembiennálé Díjazott Művészeinek a kiállítását augusztus 7-ig lehet majd megtekinteni Sopronban, a Lábasházban.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték