Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Százötvenezer vendéget várnak Sopronba
Százötvenezer vendéget várnak SopronbaEgy hét múlva indul a 24. Telekom VOLT Fesztivál. Június 28-án 24. alkalommal nyitja meg kapuit a Telekom VOLT Fesztivál, amelyet az év elején Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának választottak Hollandiában. A világsztár-kínálatból a legnagyobb érdeklődés az IronMaiden, a The Prodigy, WizKhalifa,Slayer és az Axwell˄Ingrosso páros fellépését kíséri, miközben a VOLT szervezői büszkék arra is, hogy a legtöbb magyar fellépővel ugyancsak a VOLT-on találkozhat a közönség. A nyitónapon első alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat, hazai- és világsztárok és szinte a teljes magyar popszakma jelenléte mellett.

Az idei év újdonságai között szerepel a 35 méter magas óriáskerék, a Folk színpad és a VOLT-Fő-Tér-Kép produkció, amely keretében a Tűztorony tövében kortárs művészek és a közönség macskaköveket felhasználva egy hatalmas képet készít el. A fesztiválozókat Sopron belvárosában idén már több tucatnyi helyen várják VOLT-os programok és szolgáltatások, a Telekom 4G-n működő, interaktív megoldásával pedig azok is átélhetik a VOLT élményeit, akik valamiért nem tudnak ott lenni a fesztiválon. Az idei VOLT-ra rekordszámú látogatót várnak a szervezők.

A Telekom VOLT Fesztivál 24 éves története során most fordult elő először, hogy a kapunyitás előtt hetekkel már teltházas a pénteki programnap és jó eséllyel napokon belül a kiadható bérletek is elfogynak. Idehaza és külföldön egyaránt érezhetően évről-évre nő az érdeklődés a VOLT iránt, amely a programkínálat mellett elsősorban annak köszönhető, hogy minden alkalommal egész évre szóló élményekkel várjuk a vendégeinket és természetesen az Európa legjobbja cím elnyerése is nagyban hozzájárul a sikerhez – tudtuk meg Lobenwein Norberttől, a Telekom VOLT Fesztivál alapító-főszervezőjétől. Mindazok, akik lemaradnak a VOLT egyes programjairól, a volt.hu oldalon élőben is láthatják a koncertek egy részét.

Világsztárok a Telekom VOLT Fesztiválon

A legnagyobb várakozás minden évben a Telekom VOLT Fesztivál világsztár kínálatát kíséri. A Telekom VOLT Fesztiválra a kezdetek óta jellemző egy meglehetősen sajátos, színes zenei kínálat. Ennek megfelelően alakult az idei line-up is. A legnagyobb érdeklődés az IronMaiden, a The Prodigy, WizKhalifa, illetve az Axwell∧Ingrosso páros produkcióját kíséri, de nagyon sokan várják a visszatérő Paul Kalkbrenner-t, a Slayer-t, vagy éppen Damien Rice koncertjét is. Ő egyébként most először lép hazai színpadra – mondta el Fülöp Zoltán, a Telekom VOLT Fesztivál másik házigazdája.

Több éves hagyomány szerint a világsztárokat egy-egy közterületi székkel, ef. Zámbó István alkotásával ajándékozzák meg a VOLT szervezői, ezeket az alkotásokat később Sopron utcáin helyezik el és bárki kipróbálhatja, milyen érzés a legnagyobbak székében ülni. Most avattuk fel többek között Lemmy, David Guetta és Slash székét, idén öt világsztárt lepünk meg ezzel, a Prodigy-t és Paul Kalkbrenner-t csak azért nem, mert az ő székeiket évekkel ezelőtt már elhelyeztük Sopronban, amelyeket meg is látogatnak most – árulta el Fülöp Zoltán.

Check-in a VOLTon

Az idei évtől kezdődően a VOLT bejáratánál egy új check-in folyamatot vezetnek be a szervezők. A karszalag, amit a vócser beváltása után kap a látogató, nevesítésre kerül, a becsekkolás által a karszalag személyhez lesz kötve. A folyamat egyszerű: a bejáratnál - amikor a vócsert karszalagra cserélik - a személyi igazolványt vagy útlevelet beolvassa egy ID szkenner, ezt követően kapja meg a vendég a karszalagot, amit rögtön fel is csatolnak a kezére.A becsekkolás és az azonosítás különösen fontos, hiszen segít növelni a biztonságot, és kiszűrni azokat a személyeket, akik esetlegesen rossz szándékkal érkeznek, vagy szerepelnek valamelyik nemzetközi körözési listán. Az adatok kezelése a hatályos magyar és EU adatvédelmi törvényeknek megfelelően történik.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

Sopron mindent megtesz azért, hogy a leghűségesebb mellett, a legvendégszeretőbb városként is gondoljanak rá azok, akik a VOLT ideje alatt öt napot Sopronban töltenek. A belvárosban idén már 30 helyszínen programokkal, szolgáltatásokkal, akciókkal, kedvességekkel várjuk a VOLT Fesztivál vendégeit. A Mindenütt jó, de legjobb Sopron! szlogennel életre hívott projekt a VOLT szervezői és a város közös szervezésében zajlik, amelyhez klubok, sörözők, borozók, kávézók, éttermek, teraszok kapcsolódtak. Aki a városban jár, számos helyen találkozhat a VOLT partnereivel, azokkal a helyekkel, ahol szívesen látják a fesztiválozókat – akkor is, ha csak a telefonjukat akarják feltölteni és megpihennének egy kicsit – tudtuk meg Fodor Tamástól, Sopron polgármesterétől. Pár nappal ezelőtt a belvárosi Festőteremben a VOLT-tal közösen nyitották meg Fehér László Kossuth-díjas festőművész kiállítását, amely VOLT-os karszalaggal ingyenesen látogatható.

2015-ben a VOLT Fesztivál felkérésére az esemény himnuszát a Wellhello és a Halott Pénz készítette el, Emlékszem, Sopronban címmel. A dal azóta Sopron himnusza is lett egyben, hiszen a soproniak büszkék rá, máig hatalmas siker és már közel 12 millióan látták a YouTube-on. Éppen ezért az idei VOLT Fesztiválon polgármesteri oklevelet adományozunk a Wellhello és a Halott Pénz zenekaroknak - mondta el Fodor Tamás.

4G-s Telekom Buddy

A Telekom idei fesztiválos megoldásai már teljes egészében a 4G technológián alapulnak. Azok számára ugyanis, akik személyesen nem tudnak részt venni a fesztiválokon, a 4G-n működő, monitorral, kamerával és mikrofonnal felszerelt Telekom Buddy-k nyújtanak az élőhöz hasonló virtuális élményt. A Telekom tavaly debütált interaktív megoldásán keresztül (www.telekombuddy.hu) eddig már több tízezren vettek részt távolról a legnagyobb fesztiválok eseményein. - mondta el Bánhegyi Zsófia, a Telekom Csoport Kommunikációs Igazgatója.

Az okostelefonok és okoseszközök forgalma az elmúlt egy évben tovább növekedett, így várhatóan a fesztiválokon az adatigény újra jelentősen emelkedni fog. A soproni fesztiválhelyszínen várt megnövekedett adat- és beszédforgalom kezelésére a Telekom megerősített műszaki háttérrel és jelentős 4G lefedettséggel készül, több extra bázisállomást is üzembe helyez a zavartalan kommunikáció biztosítása érdekében.

Petőfi Zenei Díj

2016-ban, a Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján először adják át a Petőfi Rádió zenei díjait. Elismerésben részesül a legjobb zenekar, dal, koncert, férfi- és női énekes, az év videóklipje, felfedezettje és dj-je. A 150 perces, nagyszabású gálát élőben közvetíti a Duna World, a Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petőfilve.hu. Az eseményen a hazai popzenei világ legjobbjai szerepelnek, igazán különleges produkciókkal, amelyekről most először tudhat meg részleteket a nagyközönség – mondta el Pető Zoltán, a Petőfi Rádió főszerkesztője.
A Wellhello egy különleges járművel érkezik Sopronba, a Margaret Island és a Szabó Balázs Bandája egy közös blokkban szerepel, utóbbi a belga énekesnővel, Julie Rens-szel együtt lép színpadra, a műsorukhoz pedig a RecirquelCompany Budapest egy különleges koreográfiával készül.

Táncosokból sem lesz hiány, hiszen összesen 50-en készülnek hetek óta a nagy show-ra, Ódor Dániel koreográfus irányításával.
Szintén egyedi műsorra számíthatunk Ákostól, aki egy meglepetésvendéggel készül az eseményre, de nagy show várható Rúzsa Magditól, a PunnanyMassiftól, a Quimbytől és a Halott Pénztől is. Az esemény sztárvendége a belga LostFrequencies, aki a fellépés után a VIP-teraszon lép fel, akárcsak a Rendes Pénz, vagyis Felcser Máté és Marsalkó Dávid. A gála után nagykoncertet ad Ella Eyre, Wilkinson és Ákos. A különleges látványról egy teljes kamionnyi pirotechnika, konfettiágyú és más eszközök gondoskodnak, a közönség aktív részvételére számítva pedig több tízezer, meglepetésnek szánt eszköz készül. A próbák már a show kezdete előtti napon elkezdődnek Sopronban.

Sopron Eye

A Telekom VOLT Fesztivál minden évben izgalmas építményekkel lepi meg a vendégeit. Idén is felépül a 25 méter magas MOL Nagyon Balaton Torony, amely tetejéről egy 100 méteres kötélpályán csúszhatnak le a vállalkozókedvűek. Először szerepel a VOLT programjában az idén 100 éves Magyar légiirányítást bemutató HungaroControl. A 20 méter magas toronyból egy felfújható légpárnára ugorhat bárki.A VOLT Vidámparkba idén is új, igazán egyedi eszközök és játékok érkeznek.Az Telekom VOLT Fesztivál legizgalmasabb építményének a 25 méter magas Sopron Eye óriáskerék ígérkezik, amelynek tetejéről nem csupán a VOLT teljes területét láthatjuk, de jó időben akár a távolabbi osztrák településeket is.

Folk színpad a VOLT-on

Új helyszín az idei VOLT programjában az Erzsébet-utalvány Folk Színpad, amelynek szervezője Kunos Tamás – a Kossuth-díjas Csík Zenekar alapítója: A magyar népdalkincs a legváltozatosabb a világon. Célom, hogy a fiatalok körében népszerű fesztiválokon, így a VOLT-on is életre keljen a népdal, a nóta, amely még ott van a szüleink, nagyszüleink örökségeként a tudatunkban, csak elő kell hívni. Színes programot igyekeztem összeállítani: kipróbálhatják, milyen egy vérbeli cigányzenekar frontemberként nótázni, Berecz András tolmácsolásában meséket élvezhetnek, kiváló folk bandákat hallhatnak koncertezni: Buda Folk Band, Pál István, Szalonna és Bandája, Góbé, továbbá táncházzal, tánctanítással is készülünk. Az önfeledt szórakozásnál, az együtt táncoló tömeg belső sodrásánál, ritmusánál pedig elképzelni sem tudok jobbat – árult el részleteket a programból a művész.

A Telekom bemutatja: Fő-Tér-Kép

Igazán egyedülálló művészeti alkotásra készülnek a VOLT szervezői, a közönség bevonásával. Július 1-jén, pénteken délelőtt 11-től mindenkit várnak a soproni Fő téren, ahol ismert kortárs művészek, a VOLT ART GROUP tagjai vezetésével a tér 24000 db macskakövét aszfaltkrétával színezik majd kiközterületi mozaikból néhol képek, néhol nonfiguratív minták rajzolódnak ki, az alkotást pedig a téren, magasban elhelyezett kamerák rögzítik, a time-lapse filmet még aznap láthatja a VOLT közönsége és a nagyvilág.

Az alkotásban ef.Zámbó István mellett Verebélyi Diána, Magyarósi Éva, Papp Ildikó és a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete hallgatói is részt vesznek.A közönség aktív tagjai emléklapot kapnak és büszkén dokumentálhatják, hogy részt vettek a világ egyik legnagyobb, közterületi képzőművészeti alkotásának elkészítésében. Az alkotáshoz mindenkit szeretettel várnak, aki néhány négyzetméteren, akár saját alkotással is szeretne megnyilvánulni.

Diákhitel kávézó

A korábbinál is izgalmasabb és tartalmasabb program várja a VOLT-on a Diákhitel Kávézó vendégeit. A már-már törzsvendégnek számító Zacher Gábor és Csernus Imre mellett Hevesi Kriszta szexuálpszichológus és Janklovics Péter is a sátor vendége lesz, de a Cultivo, a Forbes és a Design Terminal is izgalmas témákkal készül.

A Nagy VOLT Verseny

A Telekom VOLT Fesztivál továbbra sem csak a zenéről szól: napközben beszélgetések, színházi előadások várják a vendégeket, de az idei programban pedig egy nagyszabású verseny is zajlik, öt napon át.A jelentkező csoportoknak a saját városuk képviseletében naponta több feladatot kell teljesíteniük, amelyek egy része a helyszínen, mások a belvárosban valósulnak meg. A legfontosabb nyeremény természetesen maga a közösségi élmény, de a győztes csapatok saját otthonukban folytathatják a fesztiválozást egy BohemianBetyars szobakoncert keretében, zsebükben a jövő évi VOLT-ra szóló bérleteikkel és az ideia STRAND Fesztiválra szóló VIP-bérletekkel.

’56-ról is megemlékeznek a nagy nyári fesztiválokon.

1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a VOLT is teret ad a megemlékezésnek, több helyszínen idézik meg a forradalom emlékét, az 56-os Emlékbizottság támogatásával. A Pesti srácok workshop keretében például ismert és neves művészek készítenek alkotásokat a témában, a közönség aktív részvételével. Megismerhetik a fiatalok Puskás Ferenc életútját, és az 1956-osforradalom és szabadságharchoz kapcsolódó történetét. A VOLT központjában felállított óriáskerékre az ’56-os hősöket bemutató videóetűdöt vetítenek, míg a nagyszínpad LED falán az emlékév kisfilmjei is futnak majd. Az italpultokban pedig kapni lehet majd a Budapest 56 koktélt.

A VOLTon természetesen a bulizásé a főszerep, de a szervezők szeretnék a fiataloknak megmutatni, hogy bár napjainkban a fesztiválok fontos vonzereje a szabadság élménye, a 60 évvel ezelőtti kortársaiknak a szabadság egészen mást jelentett. 1956-ban a mostani látogatókhoz hasonló átlagos fiatalokból lettek a történelmünk hősei, egyszerűen azért, mert kiálltak - sőt voltak, akik az életüket áldozták - a szabadságukért.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték