Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

A jövőben a HÖOK segít abban, hogy a fiatalok megkaphassák a diákigazolványokhoz kapcsolódó kedvezményeket
A jövőben a HÖOK segít abban, hogy a fiatalok megkaphassák a diákigazolványokhoz kapcsolódó kedvezményeketVelence, 2016. július 12., kedd (MTI) - Az Oktatási Hivatal és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kedden aláírt megállapodása értelmében a jövőben a HÖOK segít annak megszervezésében, hogy a fiatalok megkaphassák a diákigazolványokhoz kapcsolódó kedvezményeket. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) hivatalos megnyitóján aláírt szerződésről Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke a rendezvény helyszínén, Velencén elmondta: az új struktúra célravezetőbb, hiszen a helyben tanuló és élő hallgatók sokkal jobban tudják, milyen kedvezményekre van szükségük a diákoknak, mint a hivatal.

Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke nagyon jó lehetőségnek nevezte a rendszer újragondolását, mert ezzel javíthatják a fiatalok életminőségét és mérsékelhetik kiadásaikat. Maruzsa Zoltán az MTI érdeklődésére elmondta: a szerződés szerint tulajdonképpen az EYCA (European Youth Card Association; Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) nemzetközi diákkedvezmény-rendszerének újragondolásáról van szó. A Oktatási Hivatal átveszi az EYCA-tagság kötelezettségeit, míg a HÖOK online applikációkat, informatikai felületeket készít, továbbá a hallgatói önkormányzatokon keresztül a helyi kedvezmények megszerzésének szervezését végzi.

Az Oktatási Hivatal elnöke megjegyezte: az állam évente 30 millió forintot fizet az EYCA szervezetnek a logók használatáért és azért, hogy a magyar diákok nemzetközi kedvezményekben részesüljenek akár külföldön is. Az elnök szerint a diákok már akár az ősz folyamán érzékelhetik a változásokat, a következő tanév folyamán pedig már az online platformok is megjelenhetnek. Palkovics László oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a közelmúltban sikeres volt a felsőoktatás rendszerszintű átalakítása, ma már a tartalmi kérdésekkel foglalkoznak. Az állam folyamatosan növeli a felsőoktatási intézmények finanszírozását, és tavalyihoz képest ismét több százalékkal nőtt a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma.

Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója a megnyitón elmondta: 41. alkalommal rendezik meg az EFOTT-ot. Hangsúlyozta, hogy továbbra is arra az öt alappillérre építik a rendezvényt, amelyekre az elődök: a kultúrára, a zenei programokra, a turisztikára, a sportra és a gasztronómiára. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója vasárnapig tart. A fesztivál házigazdája idén először két felsőoktatási intézmény: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, míg a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel.

A rendezvény területe idén csaknem 30 hektár, jóval hosszabb a strandrész, emellett erősebb infrastruktúrával, több kiszolgáló létesítménnyel, büfékkel, illemhelyekkel várják a látogatókat. Idén saját wakeboard-pályája és két strandröplabdapályája is van a rendezvénynek, de vízilabdázás és sárkányhajózás is színesíti a programokat.

A fellépők között van a brit Zomboy és Rudimental, Borgeous az Egyesült Államokból, valamint a holland Firebeatz és Headhunterz. A magyar vonalat képviseli többek mellett Nótár Mary, Kis Grófo, a Kozmix, a Desperado, az UFO, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Margaret Island, a Mary PopKids, az Ivan & the Parazol, a 30Y, Majka & Curtis, Kowalsky meg a Vega, a Tankcsapda, a Paddy & the Rats, a Brains, a Wellhello, a Halott Pénz, a Bëlga, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, az Anna & the Barbies, a Kelemen Kabátban, a Péterfy Bori & The Love Band, a Bohemian Betyars és az Ocho Macho.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték