Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Hétvégén rendezik meg a 15. Pápai Történelmi Napokat
Hétvégén rendezik meg a 15. Pápai Történelmi NapokatPápa, 2016. augusztus 12., péntek (MTI) - Látványos hadijátékkal és számos kísérőprogrammal rendezik meg szombaton és vasárnap a Pápai Történelmi Napokat - tájékoztatta a rendezvény szervezője az MTI-t. Tóth Kálmán, a rendező Pápai Huszáregyesület
hagyományőrző zászlósa elmondta: augusztus 13-án szombaton délután három órától táboriélet-bemutató, első világháborús kiállítás, korabeli fegyverbemutató, filmhíradók, könyv- és bélyegkiállítás, valamint gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Az este hatkor kezdődő hadijátékban közel hetvenen vesznek részt: Budapestről tüzérek és gyalogságiak, Sopronból és Pápáról huszárok, Győrből pedig lovas nemzetőrök érkeznek.

Tóth Kálmán kiemelte: a történelmi játék végigkíséri a pápai Magyar Királyi 7. Honvéd Huszárezred történetét a világháború kitörésétől az 1914. augusztus 17-i galíciai gorodok-satanowi ütközetig. Másnap, vasárnap a Pápai Hősök Napján reggel koszorút helyeznek el a huszárezredet vezető Lubienski emlékművénél a Fő téren, majd a Szent István út - Esterházy út sarkán tartanak megemlékezést az első és második világháborús emlékműveknél. Tóth Kálmán elmondta: a Pápai Történelmi Napokat tizenötödik alkalommal rendezik meg.

A rendezvényen mindig a magyarság történelmének egy-egy szakaszát - például népvándorlás kora, lovagkor, végvárak kora, kuruc-labanc időszak, 1848/49-es forradalom - elevenítik fel azok pápai vonatkozásait bemutatva.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték