Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Beismerte a 14 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetését a szerdán letartóztatott férfi
Beismerte a 14 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetését a szerdán letartóztatott férfiGyőr, 2017. január 12., csütörtök (MTI) - Beismerte a 14 évvel ezelőtti győri gyilkosság elkövetését a szerdán elfogott gönyűi férfi - mondta Bánhalmi Zsolt, Győr-Moson-Sopron megye bűnügyi főkapitány-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón. A férfi vallomása szerint autójával véletlenül ütötte el 2003-ban a 22 éves nőt, akiről azt hitte, hogy meghalt, ezért az autója csomagtartójába tette. Miután a lány magához tért, az akkor szintén 22 éves férfi a következményektől tartva egy bálazsinórral megfojtotta - ismertette. Bánhalmi Zsolt kifejtette: a 36 éves gönyűi gyanúsítottról kiderült, hogy az áldozatot korábban sosem látta.

Éppen arra autózott, amikor egy telefonhívás elvonta a figyelmét és elsodorta a kerékpározó lányt. Kiszállt a járműből, és azt hitte, hogy meghalt a fiatal nő, ezért berakta a csomagtartóba, majd elindult. Útközben azonban kaparászást hallott. Az áldozat akkor még élt, a fiatal sofőr pedig pánikba esett, és a helyszínen talált bálazsinórral megfojtotta. Hozzátette: a holttestet később vitte el oda, ahol másnap megtalálták. Helyismerete volt, mert gázolajlopással egészítette ki akkor a jövedelmét, és a lopott gázolaj rejtekhelye a gyilkosság helyszínének közelében volt. A gönyűi férfi a gyilkosság után az autót egy illegális szlovákiai bontóba vitte, ezért nem találták a rendőrök - tette hozzá.

A rendőrök számtalan nyomot rögzítettek annak idején, amelyeket archiváltak. Ezek láttán az először közömbös gyanúsított beismerte tettét. Ha a férfi vallomása beigazolódik, emberölés miatt 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - magyarázta Móricz Péter, a megyei rendőrség bűnügyi alosztályvezetője. Hozzátette, ha 14 éve segített volna a lánynak és hívja a mentőket, közlekedési szabálysértéssel megúszta volna a mindvégig Gönyűn élő elkövető.

Bánhalmi Zsolt elmondta azt is, hogy a főkapitányság a 2003-ban kitűzött kétmillió forint nyomravezetői díjat visszavonja, mert rengeteg állampolgári bejelentést kaptak ugyan, de egyik sem vezette őket nyomra. A tanúk beszámolói pedig szavai szerint gyakran egészen más felé vitték a nyomozást, így például sem a személyleírás, sem a jármű típusa nem felelt meg a valóságnak. A gyanúsított néhány hónapja került a látókörükbe, de bővebbet erről nem árult el. A gyanúsított előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték