Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Bécsi klasszikusok műveiből rendeznek koncerteket Gyönkön
Bécsi klasszikusok műveiből rendeznek koncerteket GyönkönSzekszárd, 2017. február 8., szerda (MTI) - Bécsi klasszikus fuvolás kvartetteket játszik a Traverata együttes a Tolna megyei Gyönkön hétvégén kezdődő, háromrészes koncertsorozaton, amelyen a korabeli Bécs zenei életéből is ízelítőt adnak a zenekar tagjai. A február 12-én kezdődő, Kvartett és kvaterka című programon, amelynek a Magyary-Kossa-kastély ad otthont, egy-egy alkalommal két műsort ad az együttes, amelyek között kötetlenül beszélgetnek a közönséggel a korszak zenei világáról - mondta Feltein Attila a zenekar hegedűművésze az MTI-nek.

A Bécsi bankettek című nyitó koncerten a bécsi klasszicizmus négy legjelentősebb szerzője, Haydn, Dittelsdorf, Vanhal és Mozart egy 1786-os koncertjét idézik fel. Mivel azt nem tudni, hogy akkor milyen darabokat játszottak, az együttes a szerzők fuvolakvartettre átírt műveit tűzte műsorra korabeli kották alapján. A március 26-i és április 30-i hangversenyen Bécs, Sopron és Eszterháza zenei életéből merít, illetve a korabeli Bécs zenei világában jelentős cseh szerzők műveit játssza az együttes. A koncerteken Mozart- és Haydn-darabokat, Huber, Hoffmeister, Sonnleithner, Lidl, Grill és Beethoven műveit, a "bécsi bohémek" közül pedig Pichl, Wranitzky és Gyrowetz muzsikáját hallhatja a közönség.

A program a fuvolanégyes klasszikus zenei történetét végigviszi a korai klasszikától a korai romantikáig - mondta az előadó. A Traverata az Orfeo zenekar tagjaiból áll, Balogh Éva fuvolán, Feltein Attila hegedűn, Móré László brácsán, Maróth Bálint csellón játszik benne, repertoárjuk a főként barokk és klasszikus zenére épül.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték