Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Bécsi klasszikusok műveiből rendeznek koncerteket Gyönkön
Bécsi klasszikusok műveiből rendeznek koncerteket GyönkönSzekszárd, 2017. február 8., szerda (MTI) - Bécsi klasszikus fuvolás kvartetteket játszik a Traverata együttes a Tolna megyei Gyönkön hétvégén kezdődő, háromrészes koncertsorozaton, amelyen a korabeli Bécs zenei életéből is ízelítőt adnak a zenekar tagjai. A február 12-én kezdődő, Kvartett és kvaterka című programon, amelynek a Magyary-Kossa-kastély ad otthont, egy-egy alkalommal két műsort ad az együttes, amelyek között kötetlenül beszélgetnek a közönséggel a korszak zenei világáról - mondta Feltein Attila a zenekar hegedűművésze az MTI-nek.

A Bécsi bankettek című nyitó koncerten a bécsi klasszicizmus négy legjelentősebb szerzője, Haydn, Dittelsdorf, Vanhal és Mozart egy 1786-os koncertjét idézik fel. Mivel azt nem tudni, hogy akkor milyen darabokat játszottak, az együttes a szerzők fuvolakvartettre átírt műveit tűzte műsorra korabeli kották alapján. A március 26-i és április 30-i hangversenyen Bécs, Sopron és Eszterháza zenei életéből merít, illetve a korabeli Bécs zenei világában jelentős cseh szerzők műveit játssza az együttes. A koncerteken Mozart- és Haydn-darabokat, Huber, Hoffmeister, Sonnleithner, Lidl, Grill és Beethoven műveit, a "bécsi bohémek" közül pedig Pichl, Wranitzky és Gyrowetz muzsikáját hallhatja a közönség.

A program a fuvolanégyes klasszikus zenei történetét végigviszi a korai klasszikától a korai romantikáig - mondta az előadó. A Traverata az Orfeo zenekar tagjaiból áll, Balogh Éva fuvolán, Feltein Attila hegedűn, Móré László brácsán, Maróth Bálint csellón játszik benne, repertoárjuk a főként barokk és klasszikus zenére épül.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték