Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
openroadfest

ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Megvan az SKC új tagjaLondon Makinde újonc Európában, április 2-án lesz 23 éves, a 208 centi magas 100 kilós amerikai kosárlabdázó. Neve ellenére London nem az angol főváros, hanem a Tennessee államban található Nashville városának szülötte. Egyetemi tanulmányait a Chattanooga-n fejezte be az előző évadban. Egyetemi csapatában, utolsó ottani szezonjában 13,62 pontot és közel 5,5 lepattanót átlagolt.
A jelenlegi szezon első felét az olasz másodosztályú FCL Contract Legnano csapatánál töltötte, amelynek színeiben meccsenként bő 27 percet játszva, 11,7 pontot és 5,6 lepattanót átlagolt. A sok fiatal kosarast foglalkoztató olasz klubnál azonban, tapasztaltabb játékosokat akartak igazolni és ennek a vezetői koncepciónak vált “áldozatává” és így vált szabaddá London. (sakc.hu)
Gyurcsány: Legyen Karácsony.A Demokratikus Koalíció sokak által osztott meggyőződése szerint az Orbán-rendszer megroppantásának egyik legfontosabb állomása az őszi önkormányzati választás, különösen a budapesti főpolgármester-választás. (Gyurcsány Ferenc Facebook, fotó: origo.hu)
Magyar Kultúra NapjaA Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium Sopron diákjainak közreműködésével ünnepelte Sopron a Magyar Kultúra Napját a Deák téren. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát. (fotó: Sopron Like)
30. SportgálaVasárnap immáron 30. alkalommal köszönthetjük városunk legeredményesebb sportolóit. A rendezvényre a belépés ingyenes.
Babos Tímea 2.-ikSzívből gratulálunk Babos Tímeának az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság női párosversenyében elért 2. helyezésért! (Fotó: MTI/AP/Mark Schiefelbein)
Influenza - Tovább nő a megbetegedések számaIntenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében - január 14. és 20. között - kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz
panaszával, mint egy héttel korábban - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.
Hogy milyen ember volt Andy Vajna?Jó ember volt! És nagy szíve volt. Ez a történet, amit elmesélek, ezt támasztja alá. A 2017es maci aukcióra Horváth Charlie, a tragikusan elhunyt feleségének - akivel 44 évig élt házasságban - a plüssmackóját ajánlotta fel árverezésre. Könnyező szemekkel adta át nekem a macit, de mint mondta, a nemes ügy érdekében hajlandó a kis medvétől megválni. Amikor a licitálásnál ehhez a tételhez érkeztünk elmeséltem a közönségnek Charlie mackójának a történetét. (Kárász Róbert - official Facebook)
TEHERVAGONBAN BÚJTAK MEGA soproni rendőrök a vasútállomáson ellenőrzött szerelvényen találták meg az elrejtőzött, magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat.
Országszerte havazás várhatóOrszágos havazás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalra feltöltött videóban.
KUTYA BAJOM, ROSSZ PÉNZ NEM VÉSZ EL - MONDTA ANDY VAJNAVillájában érte a halál Andy Vajnát - írja a milliárdos otthonának gondnokára hivatkozva a Blikk. A bulvárlap szerint Vajna nem ment le a szokásos módon reggelizni, ekkor ment fel a gondnok a hálószobájába, ahol eszméletlenül találták. A lap megszólaltatta Hámori Eszter publicistát, aki épp a halálát megelőző este látogatta meg otthonában Vajnát, aki régi ismerőse volt. Vajna panaszkodott neki, hogy fáradtabb a szokásosnál, de ezt leszámítva Hámori szerint jót beszélgettek. „Kutya bajom, rossz pénz nem vész el” - ezt mondta halála előtti este Andy Vajna. (fotó: 24.hu)
Elhunyt Andy Vajna R.I.P.Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap.
Nők, lányok, asszonyok vége a bokorba guggolásnak. Hogy miket nem találnak ki?Kínában már több ezer éve használták ezt az eszközt, igaz hogy leginkább a férfiasságuktól megfosztott hadfiak megsegítségére ezüstből, vagy aranyból készítették, napjainkra lehet a nőknél divatba jön. (fotó: internet)
A hűség városa tüntetSopronban százak tüntettek az elhíresült "rabszolgatörvény" ellen. Együtt tüntetett az összes ellenzéki párt, még Bécsből is részt vettek a tüntetésen.
A becsült ár kétszereséért, 10 milliárdért kap új uszodát SopronJelentős csúszással, és drágulással épül a Modern Városok Program keretében új uszoda Sopronban. Még 2015-ben mutatta be Fodor Tamás polgármester az 50 méteres medencés látványuszoda terveit, ekkor még 2018-as átadót ígért. (444, Fotó: Látványterv/SMJV)