Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Európa-bajnok játékossal erősített a Sopron BasketSopron, 2018. december 10., hétfő (MTI) - Queralt Casas személyében Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes spanyol kosárlabdázóval erősítette meg keretét a magyar bajnok Sopron Basket csapata.
Továbbra is Vidnyánszky Attila vezeti a Magyar Teátrumi TársaságotBudapest, 2018. december 10., hétfő (MTI, fotó: soproniszinhaz.hu) - Továbbra is Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója vezeti a Magyar Teátrumi Társaságot (MTT). Erről hétfői budapesti tisztújító közgyűlésén döntött az MTT tagsága.
Kétmilliárd forintból gyártási központot alakít ki a Laurastar KapuváronKapuvár, 2018. december 13., csütörtök (MTI, fotó: amazon.com) - Kétmilliárd forint önerőből gyártási központot alakít ki Kapuváron a svájci székhelyű, prémiumkategóriás vasalótermékeket gyártó Laurastar, a fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le.
Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritásMa, 17:00–23:59 (https://www.facebook.com/events/205245433697062/)
RabszolgatörvényA teljes népesség csaknem kétharmada hallott már a rabszolgatörvény néven elhíresült törvénymódosító javaslatról – derül ki a Republikon Intézet legfrissebb kutatásából. Az eredményekből kiderül, hogy még a kormánypárti szavazók 63 százaléka is elutasítja a javaslatban foglaltalak, miközben a Jobbik szavazóinak 94, a baloldali, liberális szavazóknak pedig 95 százaléka gondolja úgy, hogy nem lenne jó ötlet bevezetni a változtatásokat. További részletek honlapjukon:http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/181211-rabszolga.aspx (republikon.hu)
Női kosárlabda NB I - Küzdemes soproni győzelem PasarétenBudapest, 2018. december 9., vasárnap (MTI) - A címvédő Sopron a vártnál nehezebben, csak hat ponttal nyert a Vasas csarnokában a női kosárlabda NB I vasárnapi játéknapján.
Gyorselemzés a mai parlamenti akciórólNincs a mai nap a Fidesz elkényelmesedése nélkül. Az első parlamenti tiltakozást az váltotta ki, hogy Lezsák indokolatlanul megvonta a szót az ellenzéktől mert nem akart reggelig a parlamentben ülni. Ezen a héten a kormánypártiak nem voltak hajlandók egyenként szavazni a módosítókról mert az túl sok ideig tartott volna. Ha a fideszesek végighallgatják az ellenzéket és végigszavazzák a majdnem háromezer módosítót, nincs a mai nap. (Tóth Csaba fb, fotó:Szabó Tímea fb)
Nagyobb arányú visszatérítést kapnak idén a támogatott agrárbiztosítást kötő gazdák Budapest, 2018. december 7., péntek (MTI) - Nagyobb arányú visszatérítést kapnak idén a támogatott agrárbiztosítást kötő gazdák, mivel idén nyáron 4 milliárd forintról 5 milliárd forintra emelték az agrárbiztosítások díjtámogatási keretét - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).
Leteperték az MSZP alelnökét a rendőrök megsérült a dulakodásban videóElőbb utóbb elfog szakadni a cérna, a mai szakszervezeti tüntetés után az MSZP bekeményített. A tüntetés végén Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke felszaladt a színpadra, és felszólította a tömeget, hogy menjenek a Kossuth térre. (hirhugo.hu)
Bródy János - Ezek ugyanazokAhogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
Modern városok - Átadták a kétmilliárdból megújított soproni belvárosi utcákatSopron, 2018. december 6., csütörtök (MTI, fotó: Sopron Like Facebook) - A Modern városok program keretében, 1,98 milliárd forint kormányzati támogatásból elkészült a soproni történelmi belváros utcáinak, tereinek rekonstrukciója, a fejlesztést csütörtökön adták át.
Női kosárlabda Euroliga - Sopronban nyert hét ponttal a KurszkSopron, 2018. december 6., csütörtök (MTI) - A Sopron hazai pályán hét ponttal kikapott csütörtökön az orosz Dinamo Kurszktól a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában.
Hajrá Sopron december 6., csütörtök:
-----------------------
M4 Sport
18.00: Kosárlabda, női Euroliga, csoportkör, Sopron Basket-Dinamo Kurszk

A FŐISKOLA HELYZETE AZ ŐSZIRÓZSÁS FORRADALOM UTÁNAz október végi budapesti forradalmat követő események rendkívüli helyzetbe hozták Selmecbányát. A Károlyi-kormány politikája és az előre nyomuló cseh csapatok kétségtelenné tették, hogy a városnak fel kell készülnie a közelgő megszállásra, a főiskola esetleges menekülésére. Mind a város, mind a főiskola vezetése kinyilvánította, hogy Magyarországhoz kívánnak tartozni. Új bejegyzésünkben 1918 novemberének eseményeit foglaljuk össze. (http://sopronselmec100.uni-sopron.hu/a-foiskola-helyzete-az-oszirozsas-forradalom-utan)