Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

A Bagossy Brothers Company nyitja az idei STRAND FesztiváltA közönség minden évben fokozott érdeklődéssel várja, hogy milyen programmal indul Zamárdiban a STRAND Fesztivál. 2020 augusztus 18-án egy igazán különleges koncerttel a Bagossy Brothers Company, a nagyszínpadon nyitja meg a későn induló fesztiválszezont.
KIDERÜLTEK A 2020-AS EFOTT FŐ FELLÉPŐIAlig egy hónapja fixálódott, hogy az EFOTT 2020-ban is nyitja kapuit: csúsztatott időpontban, augusztus 26-30. között várja majd az érdeklődőket a Velencei-tó északi partjára. A szervezők, ahogy ígérték, mára közel 100 fellépő nevét tették közzé honlapjukon. A headlinerFloRida mellé hiánytalanul érkezika hazai szakma krémje!
Indul a közönségszavazás!A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon
ÉLŐBEN AZ EVOLÚCIÓEvolúció híján az óceánokból sem jöttünk volna ki, nemhogy öntudatra ébredjünk. Maga az emberiség is folyamatosan evolválódik, gondoljunk csak az egyre jelentéktelenebb lábujjainkra vagy bölcsességfogunkra, de kíváncsi tekintetünket érdemes az állatvilágra vetnünk, amely a szemünk láttára alakul át. A Viasat Historyn a szombat délután 6-kor, mindjárt dupla résszel elstartoló Mozgásban az evolúcióban például láthatunk kanadai farkasokat, amelyek az úszást és a halászatot gyakorolják, vagy arab páviánokat, amelyek kutyákat tartanak – újabb fokok az evolúciós létrán, amelyek eléréséért máshová kell lépnünk…


KIBŐL LEHET MENTŐKUTYA?A hazai mentőcsoportok személykeresése 80%-ban sikeres a mentőkutyáknak köszönhetően
Pont olyan, mint rég  - Az Irie Maffia és Fluor jegyzi a Balaton dalátAz elmúlt nyarak hangulatát idézi meg és az előttünk álló vakációt vetíti elénk a 15 éves Irie Maffia legújabb dala, a klipben pedig a balatoni fesztiválok boldog pillanatai elevenednek meg. Június 8-án debütált a “Pont olyan, mint rég”, a Balaton dala, amelyben vendégként szerepel Fluor Tomi.
6 DOLOG, AMIT EDDIG NEM TUDOTT VIII. HENRIKŐLHajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mindent tudunk VIII. Henrikről: a leghíresebb angol királyról számos olyan információt hallhattunk, amely mindenkit megdöbbentett. Tudjuk, hogy hat alkalommal nősült, ezen felül három házasságon kívüli gyermeke is született és két feleségét kivégeztette. Mindemellett szakított a katolikus egyházzal, s szinte ő volt az első, aki propagandát alkalmazott népe befolyásolására. Azonban még mindig rejlik néhány olyan információ személye mögött, amelyek eddig nem láttak napvilágot. A Viasat History legújabb a VIII. Henrik: Férfi, uralkodó, szörnyeteg című sorozatában eddig nem látott aspektusból, Tudor-szakértők elemzésével és most először a Vatikáni Apostoli Könyvtár és Levéltárból származó információkkal enged még mélyebb betekintést az anglikán egyház alapítójának életébe 2020. június 7. vasárnap 21 órától. Az érdekfeszítő és megrendítő tények közül íme néhány, ízelítőként:
Felforgatta Székesfehérvárt a BlahalouisianaA VOLT Film felkérésére forgatott lenyűgöző klipet új dalához a Blahalouisiana, amely a Road Movie sorozat következő epizódja. Ezúttal Székesfehérvár került a főszerepbe, ám a megszokottól teljesen eltérően, néhol igen meglepő perspektívából mutatja be a várost Szimler Bálint, rendező.
MEGDÖBBENTŐ: EZEK ÁLLTAK A SALEMI BOSZORKÁNYPEREK HÁTTERÉBENA XVII. század végén, az amerikai Massachusettsben található Salem városában egy szörnyű persorozat zajlott le, amely húsz, boszorkánysággal vádolt nő halálához vezetett. A Viasat History történelmi csatorna rekonstruálta az eredeti eseményeket, majd történészeket, szociológusokat és pszichológusokat kért fel az elemzésre. A salemi boszorkányok címmel érkező dokumentumsorozat május 25-28. között 22 órától rámutat arra, hogy nem is olyan régen még milyen kevés is elegendő volt ahhoz, hogy egy nőt boszorkánynak kiáltsanak ki.
Két hónap után véget ér a Maradj Otthon! fesztivál!Több mint két hónappal az indulása után ér véget a világ minden bizonnyal leghosszabb, és egyben egyetlen virtuális fesztiválja, a Maradj Otthon! Fesztivál. A nonprofit rendezvénysorozatot a koronavírus-járvány kapcsán meghozott, lakhely elhagyást korlátozó intézkedések ihlették: szervezői - a VOLT Produkció társadalmi munkában dolgozó stábja - arra vállalkoztak, hogy a koncertek és egyéb társasági programok nélkül maradt közönségnek ingyenes, interneten keresztül nézhető programokat kínáljanak, rengeteg példakép és sztár közreműködésével arra bíztassák a rajongókat, hogy tartsák be a szabályokat és maradjanak otthon. Ugyancsak egyedülálló módon a Maradj Otthon! Fesztivált száznál is több hazai fesztivál, klub, kulturális intézmény közösen alapította.
AUGUSZTUS VÉGÉRE TOLTÁK A 2020-AS EFOTT-OTÚj időpontban, sűrített programokkal szervezik a fesztivált. Az EFOTT szervezőcsapatának bejelentése szerint, nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy idén se maradjon el az év legnagyobb hallgatói bulija. A fesztiválozók véleményének kérdőíves felmérése után úgy döntöttek, hogy amennyiben az egészségügyi helyzet, valamint a rendelkezések engedik, 2020. augusztus 26-30. között megtartják a rendezvényt a Velencei-tó északi partján. Az egyik legnagyobb fellépőként előzetesen már bejelentett Flo Rida elfogadta az új időpontra történő meghívást, és minden jel szerint a hazai együttesek legjava is szerepelni fog a line-upban.
Mit tud a kakas, ami 1 millió forintba kerül?Immár majd egy hónapja tart a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja, a Hogy tetszik lenni?, ez pedig már csaknem 200 órányi vidám csevegést jelent az elmúlt másfél hétben. A program maga az önkéntesek és támogatók segítségével tud fennmaradni, ezért a www.adjukossze.hu oldalon közösségi adománygyűjtést hozott létre a szervezet.
JÖN A TÖBBSZÖRÖS DÍJNYERTES A TENGERALATTJÁRÓ ÚJ ÉVADAA kritikusok által is elismert háborús drámasorozat második évada 2020. május 17-én hajózik ki egész Közép és Kelet-Európába, az Epic Drama csatornára. A sorozatban, amelyet Wolfgang Petersen 1981-ben bemutatott kultikus mozifilmjének, a Das Boot folytatásának tartanak, központi szerepet kapott a Fantomszál csodálatos főszereplője, Vicky Krieps, de ismét élvezhetjük a Trónok harcából közismertté vált Tom Wlaschiha alakítását is. A sorozatba újonnan köszönt be a King Kong és a Penge sztárja, Thomas Kretschmann, valamint a Casino Royale-ból Clemens Schick.


MÉGIS FOSZTOGATTAK A CSONTVÁZAK SZOBÁJÁBAN, POMPEIIBENBár 2018-ban az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb ásatása kezdődött meg Pompeiiben, az ókori római romváros közel harmadát még mindig horzsakő (és mára már növényzet) borítja. A hatalmas volumenű mentőakció számos, sokszor meglepő újdonságot hozott, olykor megváltoztatva eddigi történelmi ismereteinket. Új időpontot kapott a Kr.u. 79-ben történt, mindent maga alá temető Vezúv-kitörés, de a Viasat History Pompei – Az eltemetett város felfedezése című dokumentumsorozatából még az ásatás körüli hírekkel ellentmondó tények is napvilágot látnak.
Beszélgetés-sorozatot indít a MOL Nagyon BalatonMi lesz a nyárral? Mi lesz a Balatonnal? Lesz-e lehetőségünk idén a klasszikus balatoni nyaralásra? - Ilyen és ehhez hasonló témaköröket körbejárva jelentkezik hetente a MOL Nagyon Balaton beszélgetés-sorozata. A házigazdák hétről-hétre más-más balatoni események főszervezői, a meghívott vendégek pedig ismert balatoni személyek, művészek, turisztikai szakemberek.